Klassiske Populous kan gjøre comeback

Et lekket dokument nevner også et nytt spill fra Ratchet & Clank-studioet.

Før sin tid i Lionhead Studios og senere Microsoft, drev legenden Peter Molyneux det vel så legendariske spillstudioet Bullfrog Productions. De pønsket ut klassikerne Theme Hospital, Dungeon Keeper og Magic Carpet, men ble først kjent som hjernene bak gudespillet Populous – et svært innflytelsesrikt strategispill.

Slik så Populous ut på Amiga.

Nå har det angivelig lekket et salgsdokument fra storutgiveren EA, som kan tyde på at klassikeren får en etterlengtet tilbakekomst. Et spillprosjekt med navnet «Populous» er markert for utgivelse i finansåret 2013 (april 2012 til mars 2013), sammen med en rekke andre spill, ifølge en bruker på NeoGAF (via VG247).

Peter Molyneux er ikke lenger ansatt hos EA, men selskapet eier rettighetene til alle Bullfrog-spill etter at de kjøpte opp spillstudioet i 1995. Det drar de blant annet nytte av ved å lansere en nytolkning av klassiske Syndicate, som Bullfrog først utga i 1993.

Nytt Insomniac-spill?

Overstrike.

Det samme dokumentet, som nå er tatt ned, nevner et spillprosjekt kalt Outernauts. Spillet utvikles angiveig av veteranene Insomniac Games, som for tiden jobber med det lekne og humoristiske lagskytespillet Overstrike.

Den franske spillsiden Hard Gamers nevner også at Insomniac har registrert Outernauts som et varemerke, noe som underbygger spekulasjonene.

Amerikanske Insomniac Games har satt sammen to suksessrike, men vidt forskjellige skyteserier med Resistance og Ratchet & Clank.

Les også: Nye EA-klassikere til Good Old Games
Les også: Peter Molyneux med nytt Populous-lignende spill
Les også: Vårt omfattende tilbakeblikk på klassiske Populous

Siste fra forsiden