Kopisperre nekter deg å bytte maskinvare

Ubisofts piratfelle i Anno 2070 viser seg å være svært streng.

Den franske utgiveren Ubisoft har fått et dårlig rykte med årene, siden Windows-versjonene av spillene deres typisk sett har kommet med restriktive kopisperrer. Noen av dem har stilt krav om at du alltid er tilkoblet Internett når du spiller, andre begrenser antall ganger du får installere det aktuelle spillet.

Anno 2070.

Strategispillet Anno 2070 kommer med en variant av sistnevnte, hvor du får installere spillet på tre ulike maskiner, men den har visst også noen skjulte nyanser. Når du bytter maskinvare brukes ett av forsøkene opp, noe Guru 3D oppdaget da de skulle teste spillet med ulike skjermkort.

Berører mange

Etter at alle forsøkene var brukt opp, fikk det nederlandske nettstedet beskjed om at de kunne ta kontakt med utgiverne for å få nøkkelen låst opp igjen. I kontakt med den nederlandske grenen av Ubisoft ble de fortalt at spillet ganske riktig var begrenset til tre maskinvareendringer, og at det ikke er en enkel måte å komme rundt det på.

Dette kan berøre svært mange PC-spillere, som bytter komponenter flittig, enten det er for å forbedre ytelsen, øke lagringsplassen eller erstatte maskinvare som har blitt ødelagt. I praksis kan dette drastisk forkorte levetiden til det aktuelle produktet.

Guru 3D fikk etter hvert hjelp fra utvikler Bluebyte så de kunne foreta de planlagte testene med ulike maskinvareoppsett, uten at Ubisoft sentralt har kommentert saken. Det er ikke kjent om noen andre Ubisoft-utgitte spill kommer med denne eksakte kopisperren.

Les også: Ubisoft: – Kopisperren er en suksess
Les også: – Ubisofts DRM-løsning er kommet for å bli

Siste fra forsiden