Kun én Wii U-kontroller per konsoll?

Miyamoto røper mulig begrensning.

Da Nintendos neste stuekonsoll, Wii U, ble annonsert var det først og fremst den unike kontrolleren som tok oppmerksomheten, og det var ikke uten grunn.

Kontrolleren har en trykkfølsom skjerm på 6,1 tommer, kamera, mikrofon og høyttaler, og du kan spille tradisjonelt på TV-en, kun på den håndholdte eller begge deler i kombinasjon.

En spiller er litt heldigere enn de andre.

Det kan imidlertid se ut som det er et lite skår i gleden over ny kontroller. Ifølge Nintendo-veteran (og Mario-skaper) Shigeru Miyamoto, som har snakket med australske News.com, ser det nemlig ut som man kun kan bruke én slik kontroller per system.

– Vårt utgangspunkt er at du kan bruke én kontroller med ett system. Hvis vi har en idé om flere kontrollere kan det rett og slett være lettest å la spillerne bruke sine 3DS-maskiner, og ha en måte å koble de til, sier Miyamoto.

Han utelukker imidlertid ikke at planene kan forandre seg:

– Når det er sagt driver vi forskning for å finne ut om det kan være mulig for folk å ta med seg Wii U-kontrolleren sin til en venns hus og spille sammen.

Nintendo har allerede kunngjort at Wii U er kompatibel med eksisterende Wii-utstyr, og man kan bruke opp til fire standard Wii-kontrollere i tillegg til én Wii U-kontroller samtidig.

Siste fra forsiden