Lader opp til Baldur's Gate-annonsering

Rollespillserien over alle kan være på vei tilbake.

Da vi kåret 2000-tallets beste spill for to år siden, endte Baldur's Gate II: Shadows of Amn opp som den soleklare vinneren. Leserne hadde også den klassiske oppfølgeren på fjortende plass. Rollespillserien har et ekstremt robust ettermæle, og etablerte BioWare som eksperter på sjangeren.

Slik ser Baldur's Gate egentlig ut.

Nå ser det ut til at det er duket for en eller annen Baldur's Gate-annonsering i nær fremtid. En kryptisk hjemmeside bærer seriens logo og spiller kjenningsmelodien, samtidig som koden bærer en esellast av hint til hva vi har i vente.

Håndholdt nyversjon?

Det skal visst være den tidligere BioWare-designeren Trent Oster og studioet hans Beamdog som står bak siden. I en samtale med Game Banshee har han avkreftet at dette har noe med en ryktet samlepakke til Steam. I stedet har han forklart at de håper å annonsere noe snart.

Koden på den mystiske nettsiden kommer med referanser til en gjenfødsel for Infinity Engine, spillmotoren brukt av blant annet Baldur's Gate-spillene og Planescape Torment. Samtidig har utviklerne fristet med en referanse til Apple og Mac på Twitter, og hete spekulasjoner går ut på at rollespillserien gjør comeback på iPhone og iPad – et format som nok kunne passet de pausbare spillene godt.

Får vi en nyversjon med Dragon Age-motoren?

I fjor konverterte Beamdog MDK2 til en HD-versjon på PC, også det et BioWare-spill. Det gjør det lett å mistenke at de jobber på en nytolkning av Baldur's Gate i en ny spillmotor. Kotaku nevner for eksempel antakelser om at serien lages på nytt med Dragon Age: Origins-motoren. Rettighetene til et nytt spill i serien er derimot hos Atari, som virker lite lystne på å røre dem enn så lenge.

Fallout- og Planescape Torment-studioet Black Isle jobbet på Baldur's Gate III en stund, men prosjektet ble kansellert av ulike årsaker.

Les også: Lages det ordentlige rollespill lenger?
Les også: Slik ble Baldur's Gate født
«Tiårets beste spill» utgis på nytt

Siste fra forsiden