Lag ditt eget Skyrim

Nå kommer de etterlengtede modifiseringsverktøyene.

Et av varemerkene til den hyllede The Elder Scrolls-serien er alle de brukerskapte utvidelsene og modifikasjonene, som i mange tilfeller har skapt splitter nye spill. Det finnes gigantiske databaser av brukerlagd innhold til både Morrowind og Oblivion, snart står Skyrim for tur.

Kan du gjøre det bedre?

I morgen få Windows-brukere omsider tilgang til Skyrim Creation Kit gjennom Steam. Det har Pete Hines fra utgiver Bethesda bekreftet gjennom Twitter (via Eurogamer).

Verktøyet skal være seriens mest avanserte så langt, og du kan få en kjapp gjennomgang av noen funksjoner via videoen nederst på denne siden. Spillerne får blant annet tilgang til et helt nytt skriptspråk og brorparten av de avanserte hjelpemidlene som ble brukt til å lage det populære rollespillet.

Ikke ferdigutviklet

Det kraftige utviklingsverktøyet er tett bundet opp mot Steam Workshop, som skal gjøre delingen av egenlagd innhold enkel. Samtidig vil Bethesda opprette en wiki-side og legge ut instruksjonsvideoer som viser hvordan man best utnytter byggesettet.

Selv om dette gir spillerne langt større muligheter til å endre spillet etter egne preferanser, har utviklerne selvsagt ikke sluttet å forbedre det. Det ventes en ny fiks allerede denne uken, som etter sigende skal få has på de graverende ytelsesproblemene til PlayStation 3 – og andre spillfeil.

Om du trenger inspirasjon kan du jo ta en titt på den populære Oblivion-modden The Lost Spires, som introduserte et arkeologlaug med flust av oppdrag. Eller denne massive grafikk- og lydoverhalingen av Morrowind.

Skapelsesverktøyet.

Siste fra forsiden