Lager egen oppfølger til Wing Commander

Hvorfor vente når man kan ta saken i egne hender?

Det flyter en nostalgibølge over spillbransjen om dagen. Knapt en uke går uten at en relansering eller nyversjon av en gammel klassiker annonseres. Men for noen kommer disse oppussede versjonene ikke fort nok.

En gjeng har nå rett og slett laget sin egen oppfølger til nittitallsserien Wing Commander, kalt Wing Commander Saga.

Blir du kommandør eller admiral?

I likhet med den opprinnelige serien, som ble utviklet av Origin Systems under Chris Roberts' ledelse, byr Wing Commander Saga på science fiction blandet med Andre verdenskrigshistorie.

Spillet finner sted ute i rommet, og den brukerlagede oppfølgeren kan skilte med over 50 oppdrag, to kampanjer, rundt 70 mellomsekvenser, 60 ulike stemmeskuespillere og selvsagt, enorme romkamper hvor hele flåter av romskip er involvert. Ganske omfattende arbeid til å være et dugnadsprosjekt, med andre ord.

Wing Commander Saga har vært under produksjon i over ti år nå og er basert på Freespace 2-motoren, som ble gjort tilgjengelig for alle i 2002. Noen offisiell godkjennelse for prosjektet har gjengen ikke fått, men verken Chris Roberts, Origin Systems eller lisenseier EA har hittil kommet med innvendinger mot prosjektet.

Wing Commander Saga slippes om kort tid, og vil være helt gratis. Egne Linux- og Mac-versjoner skal også være underveis.

Les også: Den kreative revolusjonen

Siste fra forsiden