Lager finsk storfamilie

Shattered Horizon-utvikleren blir en del av Angry Birds-konsernet.

Man skal ikke gå langt før man blir eksponert for den massive Angry Birds-suksessen på et vis, enten man trasker forbi vingummigodteri med fuglemotiv eller sitter bak noen som spiller det opprinnelige mobilspillet på trikken. Det har gitt de finske utviklerne Rovio en anseelig pengebinge å leke med, og nå har de valgt å investere litt av den.

I går annonserte Rovio via en pressemelding at de kjøper Futuremark Game Studios, som er spillutviklingsgrenen av finske Futuremark – selskapet bak den svært populære maskinvaretesten 3DMark.

Både Angry Birds Space og Shattered Horizon leker med tyngdekraften.

Spilldelen av selskapet har nok vekket mest oppmerksomhet med det tyngdekraftløse skytespillet Shattered Horizon og liksomkalkunen Unstoppable Gorg. De lisensene forblir med moderselskapet, og de dyktige finnene blir heller nødt til å jobbe på andre eller ferske prosjekter hos sine nye eiere.

Heftig vekst

Futuremarks administrerende direktør forteller i en egen pressemelding at de nå ønsker å fornye fokuset på å lage programmer som måler maskinvareytelse for både hjemmebrukere og yrkeslivet, noe som blant annet kulminerer i en ny versjon av 3DMark senere i år.

Det er ikke kjent hvordan Rovio har tenkt å anvende talentet til sine nye finske venner. De har allerede åpnet lommeboka en gang i år, da de tok over Kombo Animation Studio, men med en stall på over 300 ansatte har det svært ambisiøse selskapet utvilsomt mye på tapetet.

Nylig slapp de Angry Birds: Space, det foreløpig siste kapittelet i sagaen om fuglene på grisetokt. Det har allerede vært en gedigen suksess.

Les også: EA kjøper Angry Birds-utgiver

Siste fra forsiden