Lager spirituell oppfølger til Gabriel Knight

Jane Jensens nye studio sparker igang produksjonen.

For en uke siden ble det kjent at Gabriel Knight-skaper Jane Jensen er tilbake med nytt spillstudio, Pinkerton Road.

Gjennom folkefinansieringsportalen Kickstarter tilbød Jensen spillere en form for abonnementsordning, der man for et gitt sum kunne få tilgang til alle spillene studioet skal lage i et år fremover.

Hvilke spill som skulle lages, overlot hun til bidragsyterne å avgjøre via en avstemning, og nå er resultatet altså klart.

Antikvitetshelter

Det første spillet ut fra Pinkerton Road blir spenningseventyret Moebius. Spillet beskrives som en «metafysisk science-fiction-thriller», i stil med TV-serien Fringe, Jensens roman Dante's Equation og Gabriel Knight-spillene.

Moebius' hovedperson, Malachi Rector.

I Moebius møter vi antikvitetshandleren Malachi Rector, som reiser verden rundt på jakt etter gjenstander, og han har et talent for å fornemme gjenstandenes «sjel».

Etter at antikvitetsforretningen hans på Manthattan brenner ned, blir Rector leid inn av millionæren Amber Dexter for etterforske og dokumentere en rekke hendelser, hvor den første hendelsen tar ham med til Venezia.

Der undersøker han en ung kvinnes død og finner ut at Amber Dexter og kompanjongene hans har hemmeligheter – og det er opp til Rector å finne ut hvem som gjør hva, og om de har gode intensjoner eller ikke.

Et ekte eventyr

Moebius blir et pek-og-klikk-eventyr i tredjeperson, hvor de legger seg på en todimensjonal tegneseriestil. To modi skal også være tilgjengelig, «Casual Adventure» og «True Adventure». I førstnevnte modus vil spilleren få hint og tips underveis, mens sistnevnte vil bli litt mer utfordrende, på lik linje med Jensens tidligere eventyrspill.

Dersom Jensen og hennes Pinkerton Road når målet om 300 000 dollar før Kickstarter-kampanjen utløper, er planen at Moebius skal lanseres i mars 2013. For øyeblikket er målet ennå 120 000 dollar unna, men det gjestår fremdeles 32 dager av kampanjen.

Les også: Kommentar om folkefinansiering – Får vi en ny spillrevolusjon? Les også: Tilbakeblikk: Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Siste fra forsiden