Låser enspilleroppdrag med Online Pass

De som kjøper Kingdoms of Amalur nytt får unikt innhold.

Nettspillingspass er et kontroversielt tiltak, og har skapt harme blant forbrukere som mener at det frarøver dem gjensalgsverdi og fleksibilitet. Warner Brothers bygde videre på konseptet med Batman: Arkham City, og låste hele Catwoman-historielinjen for andre enn førstegangskjøpere. Nå følger EA etter.

Sandkasserollespillet Kingdoms of Amalur.

Rollespillet Kingdoms of Amalur: Reckoning, som utgis 10. februar, lenker en hel oppdragslinje til nettpasset sitt. House of Valor-fraksjonen og deres syv oppdrag skal låses med en engangskode, ifølge Gamespot.

Tiltaket rammer de som kjøper Xbox 360- og PlayStation 3-versjonene av spillet. Utgiverne har selv bekreftet at den nedlastbare Windows-versjonen får innholdet fra starten av , og det er uvisst hvordan dette rammer butikkversjonen av PC-spillet.

– Ikke innebygd

Utvikler 38 Studios har uttalt seg om saken på sine egne fora, og nekter for at dette er selektiv låsing av innhold som allerede eksisterer på spillplata.

– House of Valor-innholdet har aldri vært på spillplata, og så blitt fjernet. [Ekstrapakken] ble lagd som selvstendig innhold, og var alltid ment som den første utvidelsen. I stedet for å holde fast på den og kreve en sum senere, har vi valgt å tilby den gratis til alle som kjøper spillet nytt på utgivelsesdagen, skriver samfunnsansvarlige «Muse».

Det er enda ikke kjent om House of Valor-oppdragslinjen blir tilgjengelig med prislapp på et senere tidspunkt.

Les også: Vår seneste sniktitt på Kingdoms of Amalur: Reckoning
Les også: – «Online pass» går ut på dato

Siste fra forsiden