Lego - Overwatch 2

Lego utsetter Overwatch 2-sett etter anklagene mot Activision Blizzard

Klossegiganten revurderer sitt samarbeid med spillselskapet.

Blizzard

Den planlagte lanseringen av et Lego-sett basert på Overwatch 2-figuren Titan har blitt utsatt på ubestemt tid. Det kommer etter flere anklager om trakassering hos Overwatch-utvikler Activision Blizzard.

Planlagt Overwatch 2-Lego satt på vent.
Lego

Settet skulle egentlig slippes 1. februar, men slik blir det altså ikke. I en uttalelse (via nettstedet The Brick Fan) forklarer Lego at det i stedet vil revurdere sitt samarbeid med spillselskapet.

– Vi er i ferd med å gjøre en ny vurdering av vårt samarbeid med Activision Blizzard, etter bekymring rundt fremskrittene som blir gjort for å takle de gjentatte anklagene rundt arbeidskultur, spesielt behandlingen av kvinnelige ansatte og innsatsen for å skape et mangfoldig og inklusivt arbeidsmiljø. Mens vi fullfører denne gjennomgangen har vi satt lanseringen av et Lego Overwatch 2-produkt, som skulle lanseres 1. februar 2022, på vent.

Activision Blizzard – selskapet bak flere av verdens største spill – ble i fjor sommer saksøkt for arbeidsforhold preget av trakassering og kjønnsdiskriminering. I kjølvannet av søksmålet har toppsjef Bobby Kotick også blitt beskyldt for å ha visst om og bevisst dekket over flere av sakene.

Lego er blant flere selskaper som har uttrykt misnøye med situasjonen. Både Xbox, PlayStation og Nintendo har bedt om at Activision Blizzard gjør endringer, mens flere sponsorer har trukket seg fra selskapets e-sportarrangementer.

Overwatch 2 lar også vente på seg.
Ifølge Blizzard kommer spillet kanskje ikke før 2023 »

Siste fra forsiden