Lot du deg lure?

Her er noen av gårdagens spillrelaterte aprilsnarrer.

Hjertet har nok begynt å slå i vanlig takt for de fleste igjen nå, med 1. april på god avstand. Den internasjonale dagenfor både god- og ondsinnede spøker kan gjøre de fleste urolige, og selv dagsavisene finner ofte på å melde seg inn i jaget etter å lure befolkningen. Men heller ikke spillbransjen holder seg for god til å tøyse litt i starten av vårmåneden.

The Westfall Trail.

En av de mer erfarne spøkefuglene er storutvikleren Blizzard, som årlig legger mye flid i sine tiltak for å mislede spillerne med gode hensikter. Tidligere år har de blant annet bløffet med å tilby bestilling av ekte mat til døra gjennom World of Warcraft, i år valgte de et tredelt gjøgleri.

Tradisjonen tro

Nettbutikken deres fikk plutselig et nytt tilskudd i Zergotchi, en blanding av datadyr og autentifiseringsverktøy til Battle.net-spill. Skapningen skulle angivelig være en blanding av dine preferanser i Blizzard-spill, slik at om du spilte orc i World of Warcraft og Terran i StarCraft II, fikk du en liten orc marine å leke med.

Samtidig skulle den lille rakkeren være en bortskjemt sak. og gi deg ufullstendige koder til å logge på med om du ikke tok godt nok vare på ham. Da er det kanskje like greit at alt var en bløff. Slik som Blizzard Kidzz, en fiksjonell serie av lærerike barnespill basert på kjente Blizzard-univers. Her var det nok noen som lot seg lure til å se frem til spill som Zergling Teaches Typing, eller en kløktig vri på læringsspillet Oregon Trail kalt The Westfall Trail.

Den siste lille luringen fra det amerikanske selskapet var nettleserspillet StarCraft: Supply Depot 2, hvor du styrer en bygning fra romuniverset deres. Den lille saken, som egentlig tillater Terran-laget å bygge flere soldater, skulle blant annet tilby «dypt og belønnende gameplay» gjennom evnen til å løfte og senke bygningen fra bakkenivå. Det var likevel ikke alt.

I noen tydelige pek til moderne spillannonseringer skulle Supply Depot 2 også skilte med «flere, fargekodede slutter», «en engasjerende historie satt i StarCraft-universet» og «tihundretusenvis av hatter». Sistnevnte er nok et pek til Valve og deres Team Fortress 2, et spill som har blitt særlig kjent for at spillerne bruker hundretusenvis av kroner på nye hatter.

I levende bilder

Valve hadde for sin del en adskillig enklere, men desto mer tungtveiende aprilsnarr. De som besøkte hjemmesiden til nettbutikken Steam i går, ble møtt av en annonsering om at Half-Life 3, kanskje bransjens aller mest etterlengtede spill, endelig hadde blitt utgitt. Det var selvsagt bare tull, og slippdatoen til skytespillet er fortsatt ubestemt. De som trykte på lenket til spillet, ble møtt av bildet til venstre.

Oppdatering: Her var det vi selv som ble lurt. Siden spøken peket til var Steamppowered med en ekstra p, og er altså ingen offisiell Valve-side. Dermed ser det ut til at vi må bite i det sure eplet og innrømme at vi ble lurt selv. Valve har altså ingenting med denne spøken å gjøre.

En blanding av Valve-sjef Gabe Newell og trollface-memet.

Ubisoft gjorde seg også flid med en tullevideo fra en oppdiktet versjon av snikmorderserien Assassin's Creed til Microsoft Kinect, hvor man måtte bruke svært livlige bevegelser som å ta salto for å imitere hovedpersonen Ezios akrobatiske krumspring. Storutgiveren har lagt mye arbeid i videoen, som du kan se nederst på denne siden.

Også musikkspillstudiet Harmonix benyttet anledningen til å harselere litt med seg selv, idet de lagde en annonseringsvideo for brettspillversjonen av bandspillet Rock Band. Du kan se akkurat hvor «mindblowing» (det er deres egne ord, journ. merk.) den fysiske versjonen av gitarklimpringen hadde vært i videoen i bunnen av denne siden.

Les også
Sniktitt:

Spill Xbox og PlayStation samtidig

Minecraft-skaperen Notch jobber i disse dager med et nytt romskipspill som enda er i et tidlig stadie, og i den anledning kunne han ikke dy seg fra å tulle litt med seg selv og selskapet Mojangs historie. Ifølge en liten hjemmeside skal hans neste oppkok hete Mars Effect, et veldig tydelig pek til gigantserien Mass Effect. I tillegg til å være en spøk så er det selvsagt også et pek til fjorårets navneklammeri mellom Mojang og Bethesda. Spillet skal likevel være helt ekte.

Virkeligheten kan vanskelig konkurrere med XPPX9001.

Hodesettprodusenten Turtle Beach kunne også annonsere Ear Force XPPX9001, utvilsomt det mest teknisk avanserte spilltilbehøret på markedet. Med over 360 individuelle høyttalere som tilbød fire ganger bedre lyd enn virkeligheten, og to skjermer som tillot spilling av PlayStation 3 med ett øye og Xbox 360 med det andre, endte den dessverre opp som en pipedrøm i vår tid og alder.

Det samme er også Razers SnakeEyes, et hyperavansert sett briller som skal gjøre det lettere å omforme virkeligheten til et spill. Ved hjelp av avansert informasjonsflyt og et distinkt grønnskjær lover teknologien å gi en nær Terminator-lignende forståelse av det virkelige liv, med hjelpefunksjoner for alt fra å finne mat til å se ferdighetene til klassekameratene.

SnakeEyes er kanskje enda lettere å forstå om du ser videoen under.

Vet du om flere spillrelaterte aprilspøker fra i går? Bidra i kommentarfeltet under!

Assassin's Creed Kinect.
Rock Band: The Board Game.
Razer SnakeEyes.

Siste fra forsiden