– MAG- og SOCOM-studioet legges ned

– MAG- og SOCOM-studioet legges ned

Tradisjonsrike Zipper Interactive opplever visst tunge tider.

Amerikanske Zipper Interactive har 17 år på baken, med vidt forskjellige prosjekter som flyspillet Crimson Skies og spesialsoldatserien SOCOM i saltaska.

SOCOM: Special Forces nådde nok ikke helt opp til forventningene.
SOCOM: Special Forces nådde nok ikke helt opp til forventningene.

I 2006 ble de oppkjøpt av Sony, noe som igjen ledet til den vaklende storsatsingen MAG og Vita-skytespillet Unit 13. Sistnevnte kan bli deres svanesang.

Studioet står angivelig i fare for å legges ned, ifølge en industrikilde Kotaku har snakket. Store nedskjæringer skal ha ledet til at de måtte kansellere et nytt spill, noe som igjen skal ha rammet dem så hardt at studioets dager kan være talte.

Lang og tro tjeneste

Sony har selv ikke uttalt seg om saken enda, og skal ha fortalt Kotaku at de ikke ønsker å kommentere rykter eller spekulasjoner.

Om informasjonen skulle vise seg å stemme, er det grunn til å tro at det vil ramme skytespillflaggskipet SOCOM. Det forrige spillet i serien, SOCOM: Special Forces, ble aldri noen stor suksess, men skal også ha slitt fordi det ble utgitt midt i Sonys turbulente PlayStation Network-periode

Serien har likevel bydd på viktige skytespill siden PlayStation 2-æraen, og serverne for SOCOM II er fortsatt oppe – ni år etter utgivelse.

SOCOM: Special Forces

PS3
Slippdato: 22. april 2011
Sjanger: Action, Taktisk
Utvikler: Zipper Interactive
Utgiver: SCEE

Massive Action Game

PS3
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Massivt online
Utvikler: Sony Online Entertainment
Utgiver: SCEE

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen