Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Vi får søvngjengere, pinnemenn og huleutforsking på mars denne måneden.

1: Side 1
2: Side 2

Jeg er glad i vinteren, jeg liker både å gå og stå på ski. Det jeg derimot ikke liker er 22 ekstremt kalde grader ute, og en vind som ignorerer alle lag med ull, fleece og hva det nå måtte være jeg har kledd meg i.

Takk og lov for mobil, Android og alle spillene man kan kose seg med. Da kan jeg trekke godstolen inntil peisen, grave meg godt ned i pleddet og slippe å fryse av meg neglene. November har kommet og gått, julestria og desember er over oss for fullt. Gaver skal handles, hus skal vaskes og snørr skal snufses.

Jeg har tatt over denne artikkelserien fra Kristoffer, som har gitt oss en eminent oversikt hver eneste måned over godsaker du kan hente fra Google Play. Jeg skal gjøre mitt ypperste for å videreføre arven, og forhåpentligvis ikke skuffe alle trofaste lesere av denne spalten.

Denne måneden kan jeg friste med søvngåing, huleutforsking på Mars, sinte Jedi-fugler og pinnemenn på tur.

Sleepwalker’s Journey

Sjanger: Hjernetrim
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: 11 bit Studios
Spillet kan kjøpes her

Nydelig grafikk.

Moonboy går i søvne. Dessverre for han er ikke dette en rett vei uten hinder. Derfor er det er din oppgave å sørge for at han ikke våkner under den nattlige ferden, at han kommer seg i seng til rett tid og samler inn nødvendige gjenstander på sin reise.

Det morsomme er at gutten ikke går i søvne i et vanlig hus. Her går ferden gjennom drømmer, noen helt ville, syretripplignende drømmer. Den grafiske stilen kan på mange måter minne om Rayman: Origins. Det er fargerikt, overdådig og nydelig. Moonboy må geleides fra A til B gjennom flere ulike hindre. Her skal du endre på omgivelsene slik at han plukker opp små stjerner på veien, samle inn de tre månene du må ha for å fullføre brettet, og til slutt finne sengen. Utover i spillet får du også skumle drømmemonstre som må tas hånd om.

Nydelig visuelt spill, en god hjernetrimmer med et deilig avslappet tempo som gir mange timer med kos og hygge.

Angry Birds: Star Wars

Sinte fugler med lasersverd.

Sjanger: Fysikk
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Rovio
Spillet kan kjøpes her

Les også
Crysis 2 er tilbake på Steam

Jeg vil tippe at mange Star Wars-fans gremmes av dette konseptet. At Yoda og Obi-Wans verden skal fordummes ned til et mobilspill. Som om ikke det var nok, handler dette mobilspillet om sinte fugler som flyr mot grisehus i håp om å sprekke de slemme grisene.

Da er det en trøst at dette er ett av de bedre Angry Birds-spillene utvikler Rovio har laget. De nye temabaserte kreftene passer inn med både spillet og universet det er satt til. Her kan du svinge med lyssverd så kringlesafta spruter, eller dytte feite griseknabber av podiet ved hjelp av «kraften».

Pig Star er i ferd med å bygges, og som medlem av rebellfuglene er det opp til deg å sette en stopper for dette. Her går ferden fra sandverden Tatooine til hjertet av stjernen der Darth Vader, Dark Lord of the Pigs, venter på deg.

Brettene er i kjent stil, og blir vanskeligere etter hvert som spiller forløper. Det kan nok være overveldende for en som ikke har spilt Angry Birds tidligere, men uansett burde kontrollene sitte kjapt. Brettene er godt laget, varierte og byr på mange timer med hodebry.

Jet Set Radio

Rull avgårde i denne klassikeren.

Sjanger: Action/Arkade
Pris: 35 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: SEGA of America
Spillet kan kjøpes her

Den gamle klassikeren, første gang ble sluppet på Dreamcast for 12 år siden, er nå å finne på Google Play. Velkommen tilbake til Tokyo-to, en by som ikke engang finnes på et kart. Her blir du med i en gjeng kalt GG, som står sammen i kampen mot politi og rivaliserende gjenger.

I all hovedsak går denne kampen ut på å spraye din graffiti over de andre og på biler, og dermed ta over byen. Dette gjøres naturligvis med et par rulleskøyter på beina. Kontrollen fungerer veldig godt på mobil, der du har en kontrollstikke på venstre side av skjermen, og 4 ulike knapper på høyre. Du kan hoppe, skli langs rekkverk, henge etter biler og gi deg selv en fartsøkning.

Dette er cel-shading på sitt beste, og var unikt i så måte når spillet ble sluppet. Det er pent og fargerikt, og fortsatt like gjenkjennelig. Lydsporet er kanskje litt utdatert for noen, men det holder god kvalitet. Anbefales til både gamle fans og nye spillere.

Jelly All Stars

Tre små blir til en større.

Sjanger: Arkade
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Immanitas Entertainment
Spillet kan kjøpes her

Jelly All Stars er en Tetris-klone, den sammenligningen kommer det ikke utenom. Her skal du derimot geleide to og to geleklumper av ulike farger ned mot bunnen av spillefeltet. Plasserer du nok av samme farge i samme område, smelter de sammen til en større geleklump.

Jo større klumpen er, jo mer poeng får du når den sprekker. Og sprekker gjør den når du plasserer en stjerne av samme farge i kontakt med område, eller via andre hendige gjenstander du kan få. Her er det bomber som eksploderer alle brikkene i nærheten, diamanter som fjerner alle av en farge, eller piler som fjerner alt under seg.

Etter hvert som du får poeng, økes hastigheten og vanskelighetsnivået. I tillegg samler du også etter hvert opp noe utvikleren har kalt karma. Når denne er full, fylles den øverste raden du har med klumper som ikke fjernes på 5 sekunder, uansett hva du måtte gjøre.

Et godt, fargerikt og passe lekent alternativ til Tetris.

Hunters: Episode One

Dette er romskipet ditt.

Sjanger: Strategi
Pris: 27,09 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Rodeo Games
Spillet kan kjøpes her

I Hunters: Episode One er det jakten på kontrakter som gjelder. Du styrer en gruppe leiesoldater som tar på seg all slags oppdrag i hele universet. Styrer du gruppen din riktig, kan gjengen etter hvert få status som de beste leiesoldatene.

Dette spillet har vært tilgjengelig tidligere på iOS, og utvikleren kunngjorde nettopp sitt andre spill på den plattformen. Spillet er omsider kommet på Google Play, til glede for mange. Dette er turbasert strategi på sitt aller beste. Tenk X-COM, bare på telefon eller nettbrett.

Du ser kampområdet ovenfra, og styrer en gruppe leiesoldater med ulike egenskaper. Her har du et bestemt antall trekk du kan gjøre per tur, før maskinen gjør sine. Taktisk, metodisk og tålmodig planlegging lønner seg alltid, da uvørne trekk ofte fører til døden.

Dette er et herlig strategispill, som kan døyve selv den største trang du måtte ha til X-COM der hjemme på PC-en din.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden