Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Storspill som Football Manager 2013 og GTA: Vice City er nå på mobilen.

1: Side 1
2: Side 2

Julestria er unnagjort, gaver er pakket opp og Lego er bygget. En travel julemåned ble toppet med enorme mengder feit mat, godteri og marsipan.

Etter timesvis med halvstressa gaveshopping på et kjøpesenter sammen med det som føltes ut som resten av Norges befolkning, var det utrolig deilig å sette seg i godstolen, slenge beina på puffen og klimpre løs på mobilen.

Den siste måneden har det kommet en rekke store, kjente titler til Android. Som ivrig fotballentusiast har jeg vunnet mange seriegull med all slags lag i ulike versjoner av Football Manager. Nå slipper du benke deg foran PC for å nyte spillet, i desember kom Football Manager 2013 på Android. Dermed har du ingen unnskyldning for ikke å ta bare en kamp til.

Det andre kjente spillet er GTA: Vice City, som har blitt gjenfødt som Android-spill. Her kan du forvente mye action, skyting og hårete humor.

Grand Theft Auto: Vice City

Sjanger: Action
Pris: 35,43 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Rockstar Games, Inc.
Spillet kan kjøpes her

Tommy gjør det han kan best.

Det er neppe mange spillere der ute som ikke kjenner til denne spillserien. Den har skapt massive debatter, sjokkert og hisset på seg mange mennesker. Den har også underholdt millioner av spillere, gjort Rockstar til en av de mest respekterte spillutviklerene, og raket inn uante millioner i pengekassa.

I GTA: Vice City følger vi historien til Tommy Vercetti. Handlingen er satt til 80-tallet, og pastellfarger er kongen. Hvis du har sett den gamle Miami Vice-serien vet du hva du har i vente. Tommy har nylig sluppet ut etter et lengre fengselsopphold, som ser ut til å ha gjort lite godt for protagonisten. I tro GTA-ånd skal det stjeles, ranes og skytes. Alt annet enn lovlydige handlinger står i sentrum, og Vice City er en herlig by å leke seg i. Her har du alt fra blinkende strandpromenader til slum og elendighet.

Spillet er opprinnelig fra 2002, og grafikken er deretter. Den er utdatert, men på ingen måter dårlig. Husk at dette er en mobilversjon av et 10 år gammelt spill, så så stort sprik fra de nye mobilspillene er det ikke. Det som derimot fortsatt holder like høy klasse, er alle de ulike radiostasjonene du hører på mens du kjører en av mange kjøretøy. Store mengder god musikk, og en herlig miks av gal radioprat innimellom.

Dette er en gammel klassiker som ikke lider av alderen.

Eufloria

Nydelig grafikk.
Les også
Sniktitt:

Sjanger: Strategi
Pris: 27,08
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Omni Systems Limited
Spillet kan kjøpes her

Etter heftig bilstjeling og gangstermoro i Vice City passer det bra å slappe av med Euforia. Dette er et strategispill der hovedmålet er å kolonisere asteroider.

Dette gjøres i all hovedsak ved å gro trær. Du planter frø, de blir til trær som skaper nye frø. Du er derimot ikke alene om å ville spre dine grønne grener rundt i universet, og etterhvert må du overta områder der andre trær allerede har slått rot.

Du har kun tre ulike enheter å styre. Du har raske, sterke og energiske frø, som alle passer til ulike oppgaver. Hele spillet har en rolig fremtoning, og det er ikke spesielt komplisert. Dette er et spill du kan slappe av med, lene deg tilbake og bare nyte. Det aller beste med spillet er den visuelle stilen. Det er nydelig å bare se hvordan trærne og frøene dine sprer seg rundt i universet.

Eufloria gir oss et ukomplisert, rolig og nydelig annerledes strategispill som fortjener din tid.

Yesterday

Mørk stemning i Yesterday.

Sjanger: Action/Arkade
Pris: 36,71 kr (gratisversjon med reklame også tilgjengelig.)
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Bulkypix
Spillet kan kjøpes her

Yesterday er et mørkt pek-og-klikk eventyrspill der du må løse en mordgåte. En seriemorder tar livet av uteliggere og tiggere i New Yorks gater, og det er opp til deg å stoppe han.

Du kontrollerer tre ulike personer i spillet, som hver for seg bidrar til å løse mysteriet. Henry White og hans kamerat Cooper er to av de kontrollerbare figurene. Disse tar etterforskningen i egne hender, da ingen andre ser ut til å bry seg. Den siste figuren heter John Yesterday. Han husker ingenting av hvem han er, og man vet lite om hans innblanding i historien.

Spillet har en nydelig grafikk, toppet med et enda bedre soundtrack. Begge er med å gi spillet en herlig mørk, dyster stemning. Det er også en mørk humor i spillet, som letter litt på den tunge stemningen.

Yesterday har en mørk, spennende historie som gjør seg godt i lommeformat.

Football Manager Handheld 2013

Tre små blir til en større.

Sjanger: Sport
Pris: 70 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: SEGA of America
Spillet kan kjøpes her

Det ultimate managerspillet har endelig kommet til mobilen. Football Manager er et spill du kan legge uendelig mange timer i, som fram til nå har berøvet mange aspirerende managere verden over mange timer med sosial omgang. Denne tiden er derimot forbi, når du nå kan ta med deg laget ditt hvor du enn måtte være.

Football Manager 2013 på PC er superdetaljert og spekket med informasjon om alt i fotballens verden. Mobilversjonen er forenklet, både i størrelse og antall funksjoner. Spillet kan på mange måter være en enklere start for de som ikke allerede har testet disse spillene.

Per nå er det 14 ulike ligaer å velge i, dessverre er ikke norske lag med enda. Du kan spille den vanlige karrieremodusen der du tar styringen over et valgfritt lag. I tillegg til dette kan også spille ulike scenarioer, der du må greie ulike mål innen en tidsfrist.

Et herlig forenklet alternativ til PC-versjonen, som gjør at du kan drømme om ligagull i Spania på bussen.

Heroes of Order & Chaos

Heftige kamper.

Sjanger: Action
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Gameloft
Spillet kan kjøpes her

MOBA betyr Multiplayer Online Battle Arena. Tenk League of Legends og Dota 2, to av de mest populære spillene av denne typen om dagen. Nå har denne meget populære sjangeren beveget seg over i mobilform, med blandet hell.

For alle som har spilt et slikt spill før burde det meste være kjent. Du velger en av mange helter, alle med ulike evner. Sammen med enten to eller fire andre skal du kjempe mot et annet lag. Kampene foregår på et kart der hvert lag startet i sin egen base, og målet er å kjempe seg forbi andre spillere, tårn og monstre for å ødelegge motstandernes base. Da har du vunnet kampen.

Du kontrollerer helten din med en kontrollstikke i venstre hjørne, eller ved å trykke på skjermen dit du vil den skal bevege seg. Du angriper med en knapp i høyre hjørne, og har også en knapp til å bytte fiende du angriper. Etterhvert som helten går opp i nivå, låser du opp spesialangrep som har egne knapper på høyre siden, over standardangrepet. Høres rotete ut, men det fungerer overraskende bra.

Det store minuset er trøblete forsinkelser i nettsignalet, som ofte blir utslagsgivende i hektiske kamper. Ser man bort fra dette er Heroes of Order & Chaos et godt spill, som tar med alt man trenger fra tilsvarende PC-spill. Utvikleren viser at denne sjangeren har noe å gjøre i mobilform, og jeg blir ikke overrasket om dette blir en suksess.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden