Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Heftig parkour med flott grafikk er blant månedens utvalgte.

1: Side 1
2: Side 2

Aralon: Sword and Shadow

Alv med pil og bue, kan man bli mer stereotyp?

Sjanger: Rollespill
Pris: 27,32 kr.
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Crescent Moon Games
Spillet kan lastes ned her

Det er modig å trekke paralleller med Elder Scrolls om man skal gi ut spill på PC eller konsoll. Enda mer modig om man gjør det med et mobilspill. Det har utvikler Crescent Moon Games gjort med sitt Aralon.

De vil skape den samme store, frie følelsen av rollespill i lommeformat. Som seg hør og bør starter man med å velge rase, kjønn, klasse og utseende. Deretter kastes man ut i en verden pakket med innhold. Her går man opp i nivåer, lærer seg nye egenskaper og oppgraderer evner akkurat slik man forventer fra et rollespill.

Man gjør det derimot ikke uten vanskeligheter. Aralon: Sword and Shadow inneholder mye feil, og i perioder tar det altfor lang tid å laste for eksempel bygninger og områder. Når det kom på iOS var dette et stort problem, og selv om det virker som utvikleren har rettet på mye, er det fortsatt nok til at det er tidvis irriterende.

Til tross for tekniske vanskeligheter er det en massivt spill, og inneholder en av de aller største verdenene jeg har opplevd på dette formatet. Jeg likte historien og kampene, kontrollene er logisk satt opp og enkle å forstå. Grafikken vinner ingen priser, men fungerer godt til temaet og atmosfæren.

Aralon imponerer på størrelse og mengde innhold, og er til tross for feil et fullverdig rollespill på Android.

Homer har naturligvis ødelagt noe.

The Simpsons: Tapped Out

Sjanger: Simulasjon
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: EA Swiss Sarl
Spillet kan lastes ned her

Hvem andre enn Homer greier, ved et uhell, å sprenge hele byen ut av tid og rom med en atombombe? Som eneste igjen er det opp til han å bygge byen opp igjen, og finne igjen familie og venner i prosessen.

Tapped Out har vært ute på iOS en god stund, og har omsider funnet veien over til Android. Dette er en Farmville-klone, der man bygger opp bygninger og gjør oppdrag som tar en gitt tid. Du tjener penger og smultringer ved å fullføre ting, som igjen kan brukes til å sette igang nye prosjekter.

Les også
Battlefield 3: Armored Kill har fått dato

Jeg er en stor fan av Simpsons, og synes humoren passet godt med serien. Jeg koste meg med å låse opp alle de kjente og kjære figurene. Menyene er litt kronglete, men etter litt tid blir man vant til all trykkingen. Grafikken og stilen er tro til TV-serien, og selv om dialogen foregår via tekst synes jeg det fungerer bra. Man kan kjøpe seg en rekke fordeler, men om man tar gratisversjonen for det den er, har man mange timer med moro foran seg.

Enkelt byggespill med en god humor som ikke skjemmer lisensen det bærer.

Møt hovedpersonen, den mannlige marihøna.

Tiny Story

Sjanger: Action/Arkade
Pris: Gratis
Type: Android
Utvikler: Asteroid Pilots
Spillet kan lastes ned her

Utvikler Asteroid Pilots forteller den eldste historien i boka. Gutt er ute på tur og møter en jente. Gutt forelsker seg, men jenta er ikke imponert. Dermed er dansen igang. Det har skjedd uendelig mange ganger før, og det kommer til å skje uendelig mange ganger i fremtiden.

I Tiny Story ser vi denne historien utfolde seg gjennom en liten marihøne. For å imponere den vakre marihønedamen må man samle inn en rekke gjenstander før hun godtar marihønemannen som livsledsager. En søt historie, fortalt med en nydelig visuell stil.

Alt er flott animert, alle bakgrunner er gjennomført til fingerspissene, og det er en lett og herlig følelse hele veien. De ulike gjenstandene man skal samle er hver for seg en liten gåte som må løses. Noen av de er vanskelige, andre er enkle. Kontrollene er enkle, men passer sammen med resten av spillets enkelhet.

Det er først og fremst den visuelle presentasjonen av en koselig historie som fenget meg, og som jeg oppfordrer alle til å gi en sjanse. Om ikke annet har du noe pent å hvile øynene på en liten stund.

Her har jeg trøbbel.

7x7

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Kiip, Inc.
Spillet kan lastes ned her

7x7 er hjernetrim på ypperste nivå. Dette er en versjon av fem på rad, der man skal flytte farger rundt på spillbrettet for å få like farger på rad og rekke.

Kiip har valgt en enkel fremtoning, men her er det hverken grafikk eller lyd som står i senter. Det er jakten på neste nivå, og hvilket trekk som er det beste til enhver tid. Her skal man flytte en av de fargede brikkene til en ledig plass på brettet. Helst skal det samles like farger på rad, slik at den rekken med farge forsvinner. For hver gang man flytter en farge kommer det tre nye.

Man skal dermed ikke være et matematisk geni for å forstå at man må fjerne farger med jevne mellomrom, ellers fyller brettet seg opp raskt. Vanskelighetsgraden øker jo lenger du holder på, og jakten på toppscore gjør at tiden bare flyr.

Enkel grafikk gjør ingenting, dette er hjernetrim som alltid lokker med en ny runde. Bare ett spill til blir en regel, ikke et unntak.

Pass på ballen.

Ball of Woe

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Doppler Interactive
Spillet kan lastes ned her

Ball of Woe er noe av det rareste jeg har spilt på lenge. Ser man helt enkelt på det, går det hele ut på å rulle en ball langs en bane. Faller ballen utenfor begynner du på nytt.

Det rare er heller ikke at man ikke fysisk styrer ballen, men i stedet pinner man plasserer ned i bakken. Når disse plasseres påvirker det momentet i ballen i motsatt retning av der pinnen ble plassert. Kontrollene fungerer godt bare man blir vant til den litt uvante måten å styre på.

Hva jeg fant fascinerende, og som er det rare, er atmosfæren og snuttene av historie man blir fortalt. Rundt omkring på banen man fører ballen nedover er det mange figurer. Dunker man borti disse samler man inn noe som kalles «woes». Dette er spillets valuta, som kan brukes til å kjøpe andre baller og pinner. Disse innehar andre egenskaper, men utover dette gjør de ikke noe spesielt.

En merkelig, men samtidig fascinerende historie gjør at dette ballspillet skiller seg fra resten av mengden i sjangeren.

Vil du ha enda flere anbefalinger? Sjekk ut månedens anbefalte Android-spill i februar. Ta også en titt på våre beste tips til gode spill for iPhone og iPad.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden