Feature

Månedens anbefalte mobilspill

Vi har funnet godbiter til både iOS, Windows Phone og Android.

1: Side 1
2: Side 2
Bygg broa før toget kræsjer.

Bridgy Jones

Sjanger: Hjernetrim
System: iPhone, iPad
Utvikler: Chillingo

Last ned Bridgy Jones: iOS (Pris 9 kroner)

Bridgy Jones er et konstruksjonsspill, der du enkelt forklart skal bygge en bro slik at toget kan passere.

I jakten på tre stjerner på hvert brett må du også sørge for at all last holdes om bord på toget, samt prøve å fullføre bygging på en gitt tid. Utfordringene kompliseres etter hvert som du fullfører brettene.

Kontrollene er enkle og intuitive. Man sveiper og drar for å plassere materialet, og ved å holde inne en knapp sletter man. Man må ta høyde for tyngde på tog, og sørge for nok bæring i konstruksjonen slik at det ikke raser sammen.

Det mest imponerende med spillet er historie og presentasjon. Den er på grensen til gal, og hvorfor Bridgy og hunden hans jakter en struts er en gåte for meg. Derfor er det enda mer tilfredsstillende å greie brettene, slik at man får oppleve litt mer av historien. Grafikk og lyd er med å sette en god stemning i spillet.

Bridgy Jones er et veldig godt fysikkbasert hjernetrimspill, som i tillegg til å utfordre de små grå også trimmer lattermusklene.

Redd de frosne vikingene.

Icebreaker: A Viking Voyage

Sjanger: Hjernetrim
System: iPhone, iPad
Utvikler: Rovio Stars Ltd.

Last ned Icebreaker: iOS (Pris 21 kroner)

Les også
Disney Infinity er et Skylanders-inspirert leketøyspill

Det mangler ikke på hjernetrim denne måneden, og Icebreaker faller inn i samme kategori som Bridgy Jones. Her skal du derimot ikke bygge broer, men knuse store isblokker.

Isblokkene må knuses fordi dine kjære vikingkompiser er fanget inne i dem. Dermed er det opp til deg å kutte isen slik at den faller ned på skipet og vennene dine kan reddes.

Etter hvert som du har lært deg hvordan isblokkene sklir, faller og svinger introduserer spillet en rekke nye utfordringer. Her venter blant annet blodtørstige troll, som i tillegg til å hakke i hjel vikinger som kommer i nærheten, også er snørrete til det ekstreme. Snørret deres stopper isen fra å skli, noe som kompliserer redningsaksjonen din.

Kontrollene i spillet er greie. Du sveiper over isen der du vil den skal kuttes, ikke ulikt Cut the Rope-serien. For å låse opp videre brett må du greie nivåene innenfor et visst antall sveip, noe som ytterligere øker utfordringsnivået.

Icebreaker er et utfordrende, morsomt og pent spill, som frister til gjennomspilling flere ganger for å få med seg alle skatter underveis.

Heftig tredjepersons action.

Spiral Episode 1

Sjanger: Action
System: iPhone, iPad
Utvikler: Pixel Hero Games

Last ned Spiral Episode 1: iOS (Pris 35 kroner)

Spiral Episode 1 er et tredjepersons actioneventyr, med fokus på utforsking og slåssing. Du styrer en tidligere politimann, nå privatetterforsker, som prøver å finne ut hvorfor mange mennesker har blitt infiserte (tenk zombier), og hva som egentlig skjer.

Figuren styres i all hovedsak med en finger. Du trykker der du vil han skal gå, eller dobbeltklikker for å løpe. I kamper trykker du en gang for å gjøre et lett angrep, eller holder inne på fienden for å gjøre et tyngre, mer kraftig angrep. I tillegg til dette kan du sveipe over skjermen for å se deg rundt.

Kontrollene fungerer helt greit, men det kan til tider være litt vanskelig å trykke akkurat der du vil. Spesielt når du slåss kan det være vrient å trykke på akkurat den fienden du vil.

Utover dette er det et imponerende spill. Verdenen du befinner deg i er åpen, og du står ganske fritt til å gå hvor du vil, og snakke med hvem du vil. Grafikken i spillet er flott, stemmeskuespill og dialog er velskrevet og godt gjennomført hele veien.

Et fengende actionspill med en stor åpen verden, spennende historie og bra grafikk.

Et av mine favorittspill gjennom tidene.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Sjanger: Action
System: iPad
Utvikler: Aspyr Media, Inc.

Last ned Star Wars: KOTOR: iOS (Pris 70 kroner)

Star Wars: Knights of the Old Republic blir av mange ansett å være et av de beste rollespillene gjennom tidene. I likhet med for eksempel Baldurs Gate har også denne gamle klassikeren nå funnet veien over til mobilformatet.

Handlingen i spillet er satt cirka 4000 år før hendelsene i filmene, og oser av kvalitet. Det er Bioware som i sin tid skrev historien, og etter 10 står den støtt som en av de beste fortellingene fra dette universet. I hvert fall i spillformat.

Det eneste jeg har å utsette på denne versjonen er kontrollen. Den er klønete, og altfor ofte et irritasjonsmoment i et ellers veldig bra spill. Du styrer figuren din ved å trykke og dra med venstre tommel. Bevegelsene kjennes stive, og jeg fant meg ofte løpende rett i en vegg, eller sittende fast i et hjørne.

Kampene går på samme måte som alle andre versjoner. Du setter angrep i kø, og du kan styre hva dine medhjelpere gjør, i tillegg til deg selv. Figurutviklingen er like dyp som alltid, og spillet inneholder til og med en tidlig versjon av moralutvikling. Det vil si at verden rundt reagerer på om du gjør gode eller dårlige handlinger.

Star Wars: Knights of the Old Republic er et av mine absolutte favorittspill gjennom tidene. Det gir en dyp rollespillopplevelse, med en fengende historie, flust av god dialog og et godt kampsystem. Mobilversjonen sliter med svake kontroller, men utover dette har spillet helt klart tålt tidens tann.

Klossete som alltid.

Lego Batman: DC Super Heroes

Sjanger: Action
System: iPhone, iPad
Utvikler: Warner Bros.

Last ned LEGO Batman: DC Super Heroes: iOS (Pris 35 kroner)

Det har etter hvert blitt ganske vanlig å legofisere kjente figurer og filmserier. Indiana Jones, Star Wars og Pirates of the Carribean har alle blitt omgjort til klossete figurer. Batman har også blitt klossete, og denne mobilversjonen er riktig så bra.

Dette spillet er ikke utviklet eksklusivt på mobil, det har tidligere blitt utgitt på en rekke konsoller. Derimot er mobilversjonen veldig god, og har fått litt ekstra innhold konsollversjonene ikke har.

Alle som har spilt et LEGO-spill burde vite hva de går til. Her skal du løse gåter, bryte ned og bygge opp lego, samt kjempe mot en rekke fiender som prøver å demontere deg. Veldig mange av de kjente og kjære superheltene er å finne i spillet, samt mange av skurkene. Totalt kan du samle inn over 80 spillbare figurer.

I likhet med tidligere mobilversjoner av LEGO-spill sliter også dette med dårlig kontroller. Du kan enten ha virtuelle joysticker, eller du kan ha berøringsbasert bevegelse. Begge delene fungerer sjelden optimalt, personlig likte jeg best den berøringsbaserte måten å styre på, i hvert fall på nettbrett.

Til tross for problemene med kontrollen, er dette det beste LEGO-spillet jeg har testet på mobil og nettbrett, og et spill hele familien kan kose seg med.

Vil du ha flere tips? Sjekk hvilke 10 spill vi anbefalte i mai.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden