– Manglende EVE-innhold er min skyld

Sjefen for CCP legger opp ny kurs for det populære onlinespillet.

EVE Online-utvidelsen Incarna skulle bli den største og viktigste i spillets historie.

Den skulle etter planen vært helt ferdig utviklet og implementert rundt disse tider, slik at spillere endelig kunne nyte masse nytt innhold og sosiale spillsystemer. I dag er virkeligheten en helt annen. Man kan kun se smuler av Incarna i EVE Online, og store mengder spillere har lenge klaget høylytt over utviklingen av utvidelsen.

Hilmar Veigar Pétursson. Foto: CCP

Det er en svært så ydmyk CCP-sjef, Hilmar Veigar Pétursson, som tar på seg skylden for EVE Online-problemene i et brev til spillersamfunnet. Han ber om unnskyldning for mangelen på innhold i Incarna, og mangelen på forbedringer av EVE Online ute i verdensrommet.

– Fremmedgjørelsen mange av dere har følt overfor CCP den siste tiden er min skyld, og for det er jeg veldig lei meg.

Han legger opp en helt ny kurs og et nytt fokus for utviklingen av EVE Online den nærmeste tiden. I utvidelsen som kommer til vinteren skal utvikleren fokusere på spiller-mot-spiller-kamper og retting av ubalanser som plager tusenvis av spillere hver eneste dag.

Misfornøyde spillere

I den store «Establishments»-delen av Incarna skulle spillere endelig skulle få møtes ansikt til ansikt i barer og butikker. Problemene ute i verdensrommet skulle også utbedres. At dette har drøyet så lenge som det har tas ikke nådig opp av spillerne.

Captain's Quarters er alt vi har sett av Incarna så langt.

Lanseringen av den nye mikrotransaksjonsbutikken tidligere i sommer, har også bidratt til en kontinuerlig kritikk av utvikleren den siste tiden.

Flere medlemmer av det spillervalgte rådet, Counsil of Stellar Management (CSM), har ikke bare ytret sin frustrasjon i møter med utvikler CCP, men har også latt allmennheten få høre deres misnøye.

Det gjenstår å se om Péturssons nye kurs for EVE Online fremover kan få spillerne til å smile igjen. Det er likevel verdt å merke seg at det lenge lovede «Establishments»-delen av Incarna ikke nevnes med ett ord i beskrivelsen av vinterens utvidelse.

Les også: Klestrøbbel i Eve Online

Siste fra forsiden