Meta Quest 3

Meta Quest 3 kommer til høsten

Lover bedre oppløsning, ytelse og komfort.

Meta kunne torsdag kunngjøre neste versjon av VR-brillene Quest – tidligere kjent som Oculus Quest. Meta Quest 3 skal etter planen lanseres til høsten, med anbefalt pris på 499,99 dollar – rundt 5500 kroner med dagens kurs.

Det nye headsettet lokker med en rekke oppgraderinger sammenlignet med Meta Quest 2. Blant annet skal brillene by på høyere oppløsning og visuell kvalitet, muliggjort av en ny generasjon med Qualcomm-kretskort. De nøyaktige spesifikasjonene er enda ikke bekreftet.

Meta Quest 3.
Meta

Videre slår Meta Quest 3 et slag for komfort. Headsettet et 40 prosent tynnere enn forgjengeren, og Touch Plus-kontrollerne har fått nytt og mer ergonomisk design uten ringen som tidligere har vært nødvendig for sporing.

Til slutt skilter Meta Quest 3 med såkalt Passthrough – muligheten til å se hva som foregår utenfor headsettet – i farger. Dette åpner blant annet for å spille digitale brettspill på stuebordet, som du kan se et eksempel på i traileren øverst i artikkelen.

Foreløpig har Meta kun bekreftet en variant med 128 GB lagringsplass, men varianter med større lagring vil bli tilgjengelige ved lansering.

Med kunngjøringen av Meta Quest 3 har Meta også bekreftet en prisreduksjon for forgjengeren. Fra og med 4. juni går anbefalt pris ned til 299,99 dollar for 128 GB og 349,99 dollar for 256 GB. Meta Quest 2 og Quest Pro vil også få en ytelsesoppgradering etter hvert.

LES OGSÅ: Nintendo setter stopp for Gamecube- og Wii-emulator på Steam »

Siste fra forsiden