Microsoft lager spillkontroller for funksjonshemmede

Xbox Adaptive Controller skal hjelpe flere med å finne glede i spilling.

Microsoft trakk denne uken sløret av en helt spesiell spillkontroller, designet for funksjonshemmede spillere. Xbox Adaptive Controller lar de som av ulike grunner ikke er i stand til å bruke en vanlig håndkontroller, opprette sine egne kontrolleroppsett for spill:

Xbox Adaptive Controller er designet for funksjonshemmede spillere.
Microsoft

– For spillere med begrenset bevegelighet har det vært vanskelig å finne en kontrollerløsning som passer dere individuelle behov. Løsningene som finnes i dag er ofte dyre, vanskelige å få tak i og krever at man har gode tekniske ferdigheter for å bygge. Xbox Adaptive Controller ble utviklet for å takle disse utfordringene og fjerne hindre ved å kunne tilpasses til flere spilleres behov, uttalte Xbox-sjef Phil Spencer.

Xbox Adaptive Controller er utviklet i samarbeid med både spillere med ulike funksjonshemninger og flere søtteorganisasjoner fra forskjellige deler av verden. Målet har ifølge Microsoft vært å bygge ett produkt som kan tilpasses for utallige behov.

Lidenskapsprosjekt

Spillere kan koble til et hav av tilleggsutstyr, for å tilpasse kontrolleren etter behov.
Microsoft

Kontrolleren – som du kan se demonstrert i videoen over – har to store programmerbare knapper og en hærskare med plugger for å koble til ekstra knapper, brytere, spaker og annet tilleggsutstyr. Microsoft har jobbet med mange leverandører av tredjepartsutstyr for å sørge for at Xbox Adaptive Controller støtter så mange ulike oppsett som mulig:

– Dette har vært et lidenskapsprosjekt for mange over hele verden, både i og utenfor Microsoft. Det gleder oss å introdusere den i dag, å fortelle historien bak den, og å bruke det vi har lært på veien for å hjelpe fremtidige prosjekter som fokuserer på inkluderende design, forteller Spencer og peker til Xbox Story Labs, hvor du kan lese mer om hvordan kontrolleren ble til.

Xbox Adaptive Controller vil lanseres senere i år, til en veiledende pris på 99,99 dollar. Kontrolleren fungerer med både Xbox One og PC-er som kjører Windows 10.

Siste fra forsiden