Microsoft refunderer Minecraft-penger

HDTV-løse kunder fikk ikke spilt den lokale flerspilleren.

Nylig slapp Microsoft den klossete indie-storslageren Minecraft ut på Xbox 360. Der kan man blant annet spille to venner sammen fra samme sofa, ved bruk av delt skjerm.

Men det viste seg kjapt å kun gjelde de spillerne som har TV-skjermer med HD-oppløsning.

Har ikke alle HD?

De som derimot kun hadde standardoppløsning på TV-en, oppdaget at denne funksjonen rett og slett ikke virket.

Opplysninger om dette kom heller ikke frem av beskrivelsen av spillet, og dermed har Microsoft nå lovet å refundere pengene til de kundene som ikke får utnyttet hele Minecraft-spillet, skriver Kotaku.

Spillgiganten har nå også endret beskrivelsen av spillet i Xbox Live Arcade, slik at det går klart frem at spillet er avhengig av HD-oppløsning for at den lokale flerspillerdelen skal fungere.

Dersom du er en av de som ikke får spilt flerspillerdelen i Minecraft til Xbox 360 og du kjøpte spillet før Microsoft oppdaterte spillbeskrivelsen, kan du henvende deg til Xbox' kundestøtte for å få refundert pengene.

Da vår anmelder nylig kikket nærmere på Xbox 360-utgaven av den sjarmerende kreativitetsbomben, hadde han følgende å si om stueversjonen:

«Uansett hvor man snur seg ser man potensielle byggeprosjekter, og når man etter mye gruvedrift og ressursinnsamling klarer å realisere det ene ambisiøse prosjektet etter det andre gir det en enorm tilfredsstillelse. Og at du nå kan gjøre det i stua, sammen med kjæresten, familien eller venner, gir det hele en ekstra dimensjon – selv om en av dere må se ut som en Lego-versjon av Boris Becker.»

Les også: Intervju: Minecraft og fremtiden Les også: Minecraft håver inn penger

Siste fra forsiden