Mirror's Edge 2 er ikke skrinlagt

Det er fortsatt håp om en oppfølger.

Da Mirror’s Edge kom i 2008, ble vi servert et unikt og herlig førstepersons actionspill fra svenske DICE. Men til tross for god mottakelse ble Faiths parkour-eventyr aldri den helt store salgssuksessen. Likevel uttalte EA-sjef John Ricitiello i 2009 at han ønsket seg et gjensyn med den spretne heltinnen.

Spol frem til februar 2011 og fans av det første spillet får dårlige nyheter: Utviklingen av en oppfølger stanses. Da kunne visesjef i EA Games Europa, Patrick Söderlund, fortelle at EA hadde fått demonstrert en tidlig prototype av spillet – som de takket nei til. DICE-teamet som jobbet med oppfølgeren ble flyttet over på andre titler, og det så svart ut for fans av Faith.

Nå kan se ut som at ikke alt håp er ute likevel. I et Gametrailers-intervju forteller EA Games-president Frank Gibeau at de ikke har tatt livet av Mirror's Edge:

– Vi ser aktivt etter den rette måten å hente frem Mirror's Edge. Vi elsker franchisen. DICE-folka kom opp med noe helt spesielt i det første spillet, og det neste spillet trenger en tilsvarende stor idé – og det jobber vi med for øyeblikket, sa Gibeau i intervjuet.

Ifølge Gibeau er det også svært sannsynlig at en Mirror's Edge-oppfølger vil benytte seg av DICE sin Frostbite 2-motor.

Dette er riktignok svært små, ukronkrete smuler av informasjon, og bør ikke tas for å være noen endelig bekreftelse. Men om ikke annet er det et lite lys i tunnelen for de som har en ny date med Faith høyt oppe på ønskelista.

Siste fra forsiden