Call of Duty: Modern Warfare - Spec Ops Survival

Modern Warfare-modus blir eksklusiv for PlayStation 4 i et år

Tirsdag slapp Activision en fersk trailer for Call of Duty: Modern Warfare, med fokus på skytespillets enspillerdel. Videoen – som du ser over – byr på et gjensyn med seriehelten Captain Price, som sammen med blant annet partneren Farah Karim kjemper for å hente hjem stjålne kjemiske våpen.

Traileren har så sannelig blitt et hett samtaleemne, men trolig ikke for grunnen utgiveren hadde håpet. Med liten skrift (omtrent 2:17 ut i videoen, for de som er interesserte) avslørte den nemlig at spillets overlevelsessmodus blir eksklusiv for PlayStation 4 frem til 1. oktober 2020.

PC- og Xbox One-spillere må altså vente nesten et helt år før de får hive seg ut i Survival-delen av Spec Ops-modusen. Den oppdragsbaserte biten av Spec Ops blir riktignok tilgjengelig på samtlige plattformer ved lansering.

For den som ikke er kjent med Spec Ops er det et samarbeidsfokusert opplegg som har dukket opp i Call of Duty-spill før. Spec Ops er den tredje modusen i Modern Warfare, ved siden av kampanjen og flerspiller.

Misfornøyde fans

Mens Activision tidligere har lovet at innhold til flerspillermodusen skal slippes samtidig på alle plattformer, lovet utgiveren en slags fordel for PlayStation 4-eiere. Dette ser altså ut til å være hva det var snakk om, og fans er ikke spesielt fornøyde.

Reddit og i sosiale medier har spillere fra samtlige plattformer flokket til for å uttrykke sin misnøye. Mens Sony og Activision har hatt eksklusivitetsavtaler før, mener mange det går for langt å holde tilbake en hel modus.

Flere påpeker også at det vanligvis kommer et nytt Call of Duty-spill hver høst. Dersom den trenden fortsetter vil altså Spec Ops Survival Mode knapt være lansert på PC og Xbox One før seriens neste innslag er ute.

Activision har så langt ikke kommentert saken. Call of Duty: Modern Warfare lanseres for PC, PlayStation 4 og Xbox One den 25. oktober.

Har Call of Duty mistet særpreget sitt?
Etter å ha spilt flerspillerbetaen mener vår skribent nettopp det »

Siste fra forsiden