Mojang ansetter Minecraft-moddere

Bukkit-gjengen er tatt under vingen for å gjøre serverne bedre.

Minecraft er ikke bare en sensasjon i seg selv, byggespillets ekstreme popularitet har også skapt en omfattende tredjepartsindustri. Noen mennesker lever sågar av å utvikle og selge serververktøy, eller opprettholde kunnskapsdatabaser. Det legger utvikler Mojang merke til.

Den nyansatte gjengen, med Minecraft-sjefen Jeb i midten.

Svenskene har etter sigende ansatt de fire hjernene bak serververktøyet Bukkit, som gjør det mye enklere å drive en egen server og skreddersy den med brukermodifikasjoner. Det har RPS plukket opp.

Offisielt API

Ansettelsen er ment å gi forbedre støtten for servermodifikasjoner, og gjøre det smidigere å betjene større spillservere for flere mennesker.

Det planlegges blant annet et nytt API, som etter hvert skal kunne knotes med fra klientsiden om alt går som planlagt. Overgangen fra Bukkit skal være enkel, skriver Mojang, uten at de lover bakoverkompabilitet.

Mer enn modding

For de som lurer på hvorfor akkurat denne gjengen ble ansatt, så skal det handle om fleksibilitet:

– Mange spør hvorfor vi velger å jobbe med Bukkit i stedet for andre Minecraft-moddere som Spout eller Forge. Vi vil rett og slett ha mer enn bare modding, og denne gjengen har altid hatt serveradministratorer i tankene når de utvikler sine tilskudd til spillet, skriver Minecraft-studioet på hjemmesiden.

De nyansatte utviklerne har også plottet ned historien fra de startet på prosjektet til Mojang tok dem inn i varmen, som du kan lese her.

Les også: Minecraft blir LEGO-klosser
Les også: Notch er ikke lenger sjefen for Minecraft

Siste fra forsiden