Nå kan du teste Command & Conquer-MMO-et

Nettleserbaserte Tiberium Alliances åpner betaen for alle.

Seks år har gått siden EA kjøpte Spellforce-studioet Phenomic, og tiden har blant annet blitt forvaltet med kort- og strategispillet BattleForge samt nettleserstrategien i Lord of Ultima. Nå bruker de erfaringen fra sistnevnte til sitt største prosjekt så langt.

I går ble det klart at EA og det tyske spillstudioet lanserer åpen betatesting for et nytt Command & Conquer-spill, kalt Tiberium Alliances. I likhet med Lord of Ultima blir dette et nettleserbasert MMO-strategispill i «free to play»-ham. Det forteller EA i en pressemelding.

Ingen Kane

Om du har en kontorstolgeneral i deg, er det bare å ta turen til Tiberium Alliances-hjemmesiden og logge inn med en eksisterende EA/Origin-konto eller lage en ny. Deretter kan du hoppe rett inn i prøveversjonen, hvor du dessverre bare får leke med GDI-fraksjonen. NOD er altså ute i kulda.

Spillet er en nedribbet nytolking av den velkjente strategispillserien, og lar deg okkupere flere regioner i jakten på et helt eget imperie. På veien dit skal du kunne alliere deg med andre hobbystrateger. Har du lyst til å se noen bilder, kan du jo lete gjennom videoen nederst på denne siden.

Den åpne betaen er foreløpig begrenset til Windows og OS X, men med tiden skal man også kunne erverve seg nye uvenner via iPhone, Android, sosiale nettverk og alskens mobiltelefoner. Det er ikke kjent når fullversjonen lanseres.

Turbulente tider

De som er på utkikk etter en større, mer tradisjonell Command & Conquer-opplevelse bør nok heller bla kalenderen over til neste år, når BioWare og Heroes of Might & Magic-skaperen skal gjøre sin tolkning av velkjente Generals.

Og skulle du mot formodning ha glemt hvordan det siste tilskuddet til den tradisjonsrike strategispillet så ut, kan Marius minne deg på akkurat hvor langt det streifet fra røttene sine.

Les også: – Baser, ressurser og gigantiske hærer

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden