– Neste generasjons konsoller er uinteressante

David Cage er mannen som går mot strømmen.

Mannen bak Heavy Rain og Fahrenheit, David Cage, er kjent for å være svært frittalende og for å flytte grenser for hva spill og spillteknologi kan gjøre.

Denne gangen har franskmannen avslørt at han liker å leke med det han har tilgjengelig nå.

Teknologifrelst

I et intervju med Develop sier Cage at han rett og slett ikke er så opptatt av den kommende konsollgenerasjonen.

– Vi har investert mye i teknologi og verktøy. Vi er et veldig verktøybesatt firma, med rundt 40 ingeniører som jobber med teknologien akkurat er nå, sier Cage.

Han fortsetter:

David Cage på scenen i Köln.

– Men for å være ærlig er jeg ikke så interessert i den neste generasjonen konsoller. Hvis vi kunne fortsatt med PlayStation 3 i fem år til, ville det vært helt i orden for min del.

Så viste også Cage nylig frem en teknologidemo for hva den nyeste spillmotoren til studioet hans, Quantic Dream, er i stand til på PlayStation 3. I en video møter vi roboten Kara, som mens hun blir puslet sammen gradvis får mer bevissthet og personlighet.

Fornøyd med PS3

Cage selv ser ut til å være mer opptatt av hva han kan få til med det som er tilgjengelig enn hva som kommer i fremtiden.

– Den største utfordringen er på den kreative siden, ikke den tekniske. Er det tekniske ting jeg ikke får gjort på en PS3? For å være helt ærlig, nei. Begrensningen handler mer om hvilke ideer vi har. Når du ser tilbake, innser du at teknologien har utviklet seg mye fortere enn konseptene våre, forklarer han.

Fullstendig avvisende til ny teknologi er Cage derimot ikke. På direkte spørsmål om den manglende entusiasmen for den neste generasjonen konsoller, har franskmannen følgende kommentar:

– Jeg antar at det er interessant, på en måte. Det er jo mer å leke med.

Les også
Anmeldelse: Heavy Rain

Les også: Anmeldelsen av Heavy Rain Les også: – Actionspill er som porno

Siste fra forsiden