Nintendo-konsoller kan bli lesebrett

Hva med å titte i en strategiguide på kontrolleren imens du spiller?

Nintendos kommende stuekonsoll Wii U har mye spennende funksjonalitet, blant annet en håndkontroller som består av en diger berøringsskjerm. Den skal brukes til alternative spillfunksjoner og ekstratjenester. Ifølge noen rykende ferske rykter skal den også fungere som et lesebrett.

Nintendo Wii U. (Bilde: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Et amerikansk programvarestudio skal angivelig ha fått jobben med å konvertere iOS-programmer som gir lesebrettstøtte til Wii U-konsollen. Det skal gi spillere mulighet til å lese bøker, blader, aviser og tegneserier på håndkontrolleren, ifølge Forgetthebox (via VG247).

3DS også

Det er ikke bare tradisjonelle ebøker og tegneserier som skal bli tilgjengelige. Ifølge industrikilden skal man kunne hente inn gamle og nye strategiguider, og lese dem på den håndholdte skjermen imens man bryner seg på det aktuelle spillet. Nye guider vil naturligvis koste penger, men Nintendos offisielle strategiguider skal visstnok være gratis.

Andre planer skal være å hente inn samtlige av velkjente Nintendo Power og andre populære blader. Alt dette føyer seg angivelig inn i Nintendos planer om å gjøre Wii U til en omfattende underholdningssentral snarere enn en ren spillkonsoll.

Det nevnes også at Nintendo 3DS skal få støtte for den samme programvaren. Funksjonaliteten skal funke på tvers av konsollene, slik iPad og iPhone henger sammen.

Nintendo Wii U utgis etter all sannsynlighet i løpet av året, men noen endelig slippdato har vi ikke.

Les også: Vi har testet Nintendo Wii U!
Les også: – Wii U sliter i startgropen

Siste fra forsiden