Nordmenn lager Game of Thrones-MMO

Artplant gjør seg klare til å vise sin tolkning av Westeros.

Det norske spillstudioet Artplant er ikke like kjent som storebror Funcom, men har oppnådd stor suksess med så forskjellige prosjekter som en massiv nettrollespill-tolkning av sci-fi-serien Battlestar Galactica og Kaptein Sabeltann til PC.

Artplant utviklet også det populære nettleserspillet Battlestar Galactica.

Nå samarbeider de igjen med den tyske utgiveren Bigpoint om et massivt nettrollespill basert på en kjent lisens – fantasyserien A Game of Thrones. Spillprosjektet ble annonsert allerede i fjor, men nordmennenes rolle har ikke vært klar før en nylig pressemelding fra utgiverne.

«For noen år siden satte vi oss som mål å bli en av verdens ledende utviklere av 3D MMO nettleserspill, og med denne store annonseringen er det klart at vi er enda lenger på vei for å oppnå vårt mest hårete mål», skriver Artplant-sjef og spillprodusent Jack Wulff i en uttalelse.

Han sier samtidig at dette spillet er et viktig steg for dem opp til eliteklassen av nettleserspillutviklere, og levner liten tvil om hvilken retning forretningene tar for det Oslo-baserte spillstudioet.

Populært univers

Fantasyuniverset har opphav i bokserien A Song of Ice and Fire av George R.R. Martin, men har med tiden også tatt form som et strategispill til PC og en svært populær TV-serie. Felles for alle tolkningene er en rå og blodig fantasiverden, preget av intriger mellom de ulike husene som kjemper om makten. Det massive nettrollespillet er basert på TV-serien, og utvikles i samarbeid med kanalen HBO.

Spillerne skal selv kunne bestemme hvem som styrer verdenen Westeros, og tronekampen preges av både kamp og bedrag. Man får selv lage en egen figur før det bærer på ferd ut i 3D-verdenen for å forsøke å bli tunga på vektskåla i maktkampen. Det hele skildres gjennom den utbredte Unity-motoren, som også ble benyttet i det kritikerroste Battlestar Galactica-MMO-et.

Franske Cyanide jobber også med et Game of Thrones-rollespill.

Game of Thrones spilles direkte i nettleseren på PC, og benyttes den såkalte «free to play»-forretningsmodellen. Det vil si at man ikke betaler noen innledende avgift for å spille det, men kan bruke ekte penger på å tilegne seg fordeler inne i selve spillet.

Åpner i løpet av året

Pressen skal få se spillet på den kommende Game Developers Conference-messen i San Francisco, som foregår mellom 5. og 9. mars. I løpet av høsten settes det i gang en lukket betatest, hvor utvalgte brukere får prøve spillet med egne hender, men man kan allerede melde sin interesse for nyheter om spillet på den offisielle hjemmesiden.

Forfatteren og skaperen av A Game of Thrones-universet skal også være involvert i utformingen av spillet, og utviklerne medkjenner at de har en prøvelse foran seg.

«At vi i Artplant har muligheten til å forme vår del av dette universet er et stort ansvar, men samtidig utrolig morsomt. Vi håper jo også at vi kan nå noen nye brukergrupper, som nå kan oppleve at nettleserspillene virkelig begynner å få solid produksjonskvalitet», innrømmer spillprodusent Jørgen Tharaldsen i pressemeldingen.

Les også
– Vita-spillene må styrkes

Samtidig er ikke dette det eneste Games of Thrones-spillet på vei. Franske Cyanide, som også laget strategispillet i samme univers, jobber med et mer typisk rollespill til PC og konsoller.

Fra før av vet vi at Artplant jobber med minst ett annet prosjekt, nettleserspillet Mech Tactics.

Siste fra forsiden