Norsk rollespill ber om nettets hjelp igjen

Festival of Magic-skaperne har startet ny kampanje på Kickstarter.

SnowCastle

I november gjorde norske SnowCastle et forsøk på å skaffe budsjett for rollespilleventyret Festival of Magic på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. Kampanjen deres gikk imidlertid ikke helt som forventet, så de endte opp med å gi opp.

Organisk ammunisjonsproduksjon. (bilde: SnowCastle).

– Vi kansellerte den forrige Kickstarter-kampanjen selv, en god stund før tiden. Det var flere grunner til å stoppe den, men det var hovedsakelig fordi kampanjen ble veldig tung da den havnet midt i lanseringen til Xbox One og PS4, samt Thanksgiving, Black Friday og julesesong, forklarer SnowCastles Fredrik Tyskerud til Gamer.no.

Nytt forsøk

Nå forsøker studioet på nytt. Den nye kampanjen har et noe mer beskjedent pengemål enn den forrige – 900 000 kroner, sammenlignet med 1,5 millioner kroner sist. Spillet har også gjennomgått en liten forvandling, og heter nå Earthlock: Festival of Magic i stedet for bare Festival of Magic.

Fargerike miljøer. (bilde: SnowCastle).

– Vi har lært mye fra forrige gang, og føler at vi står mye sterkere nå. Vi har også produsert nye ting til spillet i mellomtiden, som vi kommer til å vise frem i løpet av kampanjen, sier Tyskerud.

Fargerikt rollespill

Earthlock er et eventyraktig rollespill med klassisk, turbasert kamp. Handlingen foregår på planeten Umbra, som av ukjente årsaker har sluttet å spinne. Nå trues den også av krig, og som en overlever ved navn Amon må du forsøke å komme til bunns i planetens mysterier samtidig som du stanser krigen. Underveis må du blant annet dyrke og høste magisk ammunisjon.

Spillet har turbasert kamp. (bilde: SnowCastle).

Utviklingen av spillet startet i 2011, og spillet har allerede kommet seg gjennom Greenlight slik at det er sikret distribusjon på nettbutikken Steam. I tillegg til Windows, MacOS og Linux kommer det til Wii U, Xbox One og PlayStation 4.

Planen ser ut til å være å lansere spillet i mars 2015. Hvis kampanjen er vellykket havner spillet i samme selskap som eventyrspillet Drømmefall: Kapitler, babygrøsseren Among the Sleep og romeventyret The Mandate.

Siste fra forsiden