– Ny PlayStation får bruktspillsperre

Rapporter hevder å vite om funksjoner og kodenavn.

Både Microsoft og Sony holder foreløpig kortene tett til brystet når det er snakk om de kommende stuekonsollene sine. Verken tekniske detaljer eller lanseringsvindu er kjent, og slikt blir det selvsagt spekulasjoner ut av.

Nå er det kilder Kotaku har snakket med som hevder å sitte på informasjon om den neste konsollen til Sony.

Ingen bakoverkompatibilitet

Ifølge disse kildene skal konsollen slippes til jul neste år, og har fått kodenavnet «Orbis», som er latin for «sirkel». Sammen med Vita, latin for «liv» vil Sony altså kunne tilby «livets sirkel» dersom man har både stue- og håndkonsollen.

Dersom du vil spille PS3-spill må du beholde denne.

Kildene hevder ellers at konsollen ikke vil kunne spille PlayStation 3-spill, og Sony har heller ingen planer om å tilby bakoverkompatibilitet i fremtiden.

Vel så interessant er det at kildene sier at den nye konsollen vil tvinge spill til å låses til én PlayStation Network-konto. På den måten skal du kunne laste ned spillet på nytt dersom du skulle ønske det, men det betyr samtidig at du være på nett for å spille.

Ekstrem oppløsning

Konsollen skal heller ikke tillate bruk av spill som allerede er knyttet til en annen PlayStation Network-konto. Kotakus kilder hevder at man derimot vil ha muligheten å spille brukte spill i en prøveperiode, men at man må betale en gitt sum etter dette for å få spille videre.

Av tekniske detaljer, oppgir Kotaku at konsollen vil være istand til å spille av spill i oppløsning opp til 4096 x 2160 piksler, og at den vil klare å spille av 3D-spill i full-HD, 1080p.

Les også:– Ingen PlayStation 4 på E3

Siste fra forsiden