Nytt Command & Conquer Generals annonsert

Et samarbeid mellom Heroes of Might & Magic-skaperen og Bioware Victory.

De siste ukene har det vært ivrige spekulasjoner rundt hva det nye prosjektet til kanadiske BioWare skulle bli, etter at de slapp både et bilde og en mikrovideo av sitt kommende spill. Den heteste av spekulasjonene pekte mot at det var snakk om et nytt Command & Conquer, og jaggu stemte de ikke.

Sånn ser spillet ut.

BioWares nye strategispillstudio, BioWare Victory, jobber med en oppfølger til Command & Conquer: Generals. Spillet kommer eksklusivt til PC i løpet av 2013, og benytter den imponerende Frostbite 2-motoren fra DICE, som også benyttes i Battlefield 3 og Need for Speed: The Run. Det melder EA i en pressemelding.

Legende bak spakene

Historien går ut på at verdenslederne er i ferd med å signere en fredserklæring og avslutte en global krig idet et terroristangrep pulveriserer hele konferansen. Dermed er det kun de militære supermakter som står med makten. Tradisjonen tro skal du deretter innta rollen som en av tre fraksjoner, antakeligvis USA, Kina og Global Liberation Army, og bekjempe global terrorisme.

I tillegg til enspillerkampanjen kommer strategispillet med en konkurransepreget flerspiller og en samarbeidsmodus. De første ordentlige bildene av Generals 2 kan du se i videoen nederst på siden, som loves å være direkte klipp fra selve spillet.

Spillprosjektet ledes av legenden Jon Van Caneghem, som tidligere har stått bak den klassiske strategispillserien Heroes of Might & Magic og rollespillserien Might & Magic. Han har planer om å ta serien tilbake til det den en gang var: en blanding av strategi og hissig action. Han har tidligere snakket om å gi den MMO-elementer.

Command & Conquer: Generals ble utgitt i 2003, og markerte en sporendring for serien. I rollen som en general fikk spilleren evnen til å gjøre flere direkte inngrep i spillhandlingen, og konfliktene mellom USA, Kina og Global Liberation Army var mer virkelighetsnære enn de i serien ellers.

Det forrige spillet i Command & Conquer-serien var fireren, Tiberan Twilight. Det satte ikke vår anmelder videre pris på.

Les også: Hils på BioWare Sacramento

Teaseren.

Siste fra forsiden