Obsidian må krympe staben

Et uannonsert konsollprosjekt skal ha blitt avbrutt som følge.

Dette har sett ut til å være glimrende tider for rollespillekspertene Obsidian Entertainment, som jobber på spreng med å tolke store underholdningsserier som South Park og Wheel of Time. Nylige rapporter tilsier likevel at det er trøbbel i paradis.

South Park-spillet skal være rammet av nedskjæringene.

Denne uken skal opptil 30 ansatte ha blitt avskjediget fra det amerikanske spillselskapet, blant annet to utviklere som kom om bord så sent som sist uke. Det melder Joystiq.

Påvirker muligens Xbox-eksklusiv

Brorparten av kuttene skal ha skjedd hos gjengen som jobbet på det uannonserte prosjektet «North Carolina», et rollespill for nestegenerasjons konsoller som nå ryktes å være kansellert. Ikke mye vites om det mystiske spillet, men en kilde har fortalt Kotaku at vi kan ha gått glipp av et rollespill eksklusivt til den neste Xbox-konsollen.

Innskrenkingen skal også ha rammet noen av de som jobber på South Park: The Game, men det prosjektet ser fortsatt ut til å være på rett kjøl.

Den endelige årsaken til nedskjæringene er ikke klar, men flere rapporter går på at studioet har opplevd økonomiske problemer en stund. Game Banshee har fått nyss i at eierne skal ha stått uten lønnsutbetalinger i seks-syv måneder, og at betalingen ble fryst til de ansattes pensjonsavtaler for en stund siden.

Obsidian har ikke kommentert nedskjæringene i skrivende stund.

Legendarisk stab

Obsidian står også bak populære Fallout: New Vegas.

Spillstudioet består blant annet av levningene fra legendariske Black Isle Studios (Planescape Torment, Fallout), og har befestet seg som et svært kompetent rollespillstudio med utgivelser som Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2 og Fallout: New Vegas bak seg.

De har tidligere gjort seg bemerket med uttalelser om at bruktmarkedet fortjener en kniv rett i hjertet, i tillegg til mer hyggelige beskjeder som at de har lyst til å lage et nytt Icewind Dale.

I senere tid har de også hevet seg på «crowd sourcing»-bølgen, og spurt hva tilhengerne vil at de skal lage.

Les også: Fallout-skaperen kommer hjem

Les også
Anmeldelse: South Park: The Stick of Truth

Siste fra forsiden