Om du kommer deg gjennom dette spillet vinner du 80 000 kroner

Én Bitcoin til den som runder MonteCrypto: The Bitcoin Enigma, sier utvikleren.

Det finnes mange kreative spillkonsepter, men nå har det dukket opp noe vi trolig ikke har sett før. Et nytt, mystisk spill som nylig dukket opp på Steam lover deg nemlig en solid sum penger dersom du runder det. Det melder blant andre Motherboard.

Spillet heter Montecrypto: The Bitcoin Enigma og vil ifølge spillets Steam-side betale ut én ekte Bitcoin til den første personen som klarer å komme seg gjennom det, i alle fall ifølge utvikleren. Én Bitcoin er i skrivende stund verdt cirka 80 000 kroner.

Gem Rose Accent

Vanskelige gåter

Spillet plasserer spilleren i en slags labyrint som består av 24 gåter som må løses. Disse gåtene beskrives av utvikleren som «mind bending», og på spillets hjemmeside opplyses det at spillet er ekstremt vanskelig med mindre du er «superintelligent».

Det går an å samarbeide med andre spillere, om du tror du tjener på det, og man kan også dele tips med andre spillere – eller fore dem falsk informasjon for å avlede dem, noe som kanskje er mer nærliggende. Ellers lover utviklerne at Montecrypto: The Bitcoin Enigma også har «steampunk»-inspirerte, stemningsfulle omgivelser.

Det er riktignok ikke alle som har kjennskap til hvordan Bitcoin fungerer og hvordan man kan motta den digital valutaen, men på spillets hjemmeside står det en del om nettopp dette.

Utviklerne foretrekker å være anonyme inntil noen faktisk har vunnet. Det uvanlige spillet skal slippes den 20. februar, altså neste uke. En trailer fra spillet ser du øverst i artikkelen.

Steam har nå bannlyst en utvikler for å ha anmeldt eget spill »

Siste fra forsiden