Omskriv historien som Napoleon

Napoleon's Campaigns II ser ut til å bli fryktinngytende detaljert.

HÄRINGE (Gamer.no): I tillegg til en ny skurkeutvidelse til storsuksessen Magicka og et nytt Dungeon Keeper-inspirert spill, kunne Paradox også kunngjøre et spill som er mer tradisjonelt for den svenske utgiveren. Strategispillet Napoleon's Campaigns fra 2007 får en oppfølger, utviklet av Paradox France (tidligere Ageod).

Napoleon's Campaigns II er akkurat så detaljert og omfattende som vi har lært oss Paradox sine strategispill å kjenne.

Napoleon's Campaigns II har som formål å la deg gjenoppleve Napoleonskrigene, fra 1805 til 1815. Fundamentet er et dypt og omfattende strategispill hvor man detaljstyrer enhetsproduksjon, diplomati, hærer, skipsflåter og den politiske jakten på herredømme over Europa.

En betaversjon skal komme løpet av høsten, før den ferdige versjonen av spillet er ventet å komme til Windows rundt senhøsten eller juletider.

Historisk presisjon

Spillets utviklere forklarer at man skal spille som praktisk talt hvilket land som helst, men at det er et utvalg land som har særlig god sjans til å oppfylle målet om å at over vårt eget kontinent: Spania, Preussen, Østerrike, England, Frankrike og det Osmanske Rike, blant annet.

Det blir mulig å boltre seg i over 3000 provinser verden over i sanntid, og detaljgraden er hissig helt ned til et tusentalls autentiske, håndtegnede uniformer. Historisk presisjon er av ytterste viktighet, og i likhet med en del andre strategispill fra Paradox så må nok dette kunne kalles et nisjespill som særlig henvender seg til de med historie som hobby.

Man skal kunne vinne spillet på flere vis, men den mest sannsynlige måten er ved å okkupere visse nøkkelprovinser i Europa, samtidig som Napoleon sitter med sentralmakta og en av familiemedlemmene hans styrer en annen viktig nasjon. Ikke bare bare, altså.

Spillet generelt styres via et digert verdenskart hvor handlinger som krigføring og diplomati er representert med sine respektive vindu, og spillets produsent synes den mest passende beskrivelsen så langt er «Napoleonskrigenes Football Manager».

Reise og opphold til dette pressearrangementet i Stockholm er betalt av Paradox.

Siste fra forsiden