Peter Molyneux slutter i Lionhead

Hjernen bak Black & White og Fable starter nytt spillselskap.

Det er bare noen få dager siden Peter Molyneux stod på scenen i San Francisco for å vise frem Fable: Heroes – et tegneserieaktig Kinect-spill for fire deltakere, som må samarbeide om å komme seg gjennom ulike baner fulle av fiender.

Kreativ spillskaper

Peter Molyneux har vært med å skape mange klassikere, men er kanskje mest kjent for Fable-spillene i dag.

Nå er det klart at spillvisjonæren og sitatmaskinen ønsker å prøve noe nytt. Det forteller spillnettstedet Kotaku. Molyneux forlater selskapet han selv grunnla i 1997, så snart Fable: Heroes er gitt ut. Han gir samtidig slipp på stillingen som kreativ sjef i Microsoft Game Studios.

– Det er med blandede følelser jeg tok denne beslutningen. Jeg er fortsatt ekstremt lidenskapelig og stolt av menneskene, produktene og opplevelsene vi har laget. Fra Black & White til Fable til pionerarbeidet bak Milo and Kate for Kinect. Likevel følte jeg at tiden var riktig for å prøve noe nytt og uavhengig, har Molyneux fortalt Kotaku.

Blir med i nytt selskap

Veteranens nye arbeidsplass blir nystartede 22 Cans. Dette er et firma som ifølge RockPaperShotgun er startet opp av Tim Rance, tidligere teknisk sjef i Lionhead. Rance er kreditert i spill som Populous, Black & White og Fable, så disse to har lang fartstid sammen. Molyneux selv omtaler firmaet som «utrolig, skremmende og modig» i en Twitter-melding.

Det blir interessant å se hva 22 Cans annonserer av prosjekter i fremtiden, og hvordan Lionhead og Microsoft takler tapet av en av sine viktigste hoder de siste årene. For det er ingen tvil at Peter Molyneux er en ambisiøs mann. Når han uttalte seg om mål og ideer for Fable-spillene var det etter hvert veldig få som trodde at mer enn 1 av 10 uttalelser faktisk ble realisert. Samtidig er det på det rene at han har hatt nøkkelroller i utviklingen av svært viktige spill gjennom sin karriere, inkludert Populous, Dungeon Keeper, Syndicate og Theme Park.

Les også: Peter Molyneux mottar prestisjepris
Les også: Vår biografi om Peter Molyneux

Siste fra forsiden