Planescape Torment-skaperen vil bistå Wasteland 2

Chris Avellone, som også ledet Fallout 2, er klar om det samles inn enda litt.

I noen øyne er Chris Avellone for rollespillene det Sid Meier er for strategisjangeren og Shigeru Miyamoto for plattformspillene. Hans betydning for legendariske utgivelser som Planescape Torment og Fallout 2, i tillegg til Fallout: New Vegas i senere tid, har gitt ham en av rollespillsjangerens mektigste ponduser.

Derfor vekker det oppsiktat han nå stiller sine skrive- og designferdigheter til disposisjon for Wasteland 2, som nettopp ble gjort mulig gjennom nettstedet Kickstarter. Gjennom av pressemelding fra inXile avsløres det at Avellone og arbeidsgiveren Obsidian Entertainment hjelper til på prosjektet om Kickstarter-innsamlingen når 2,1 millioner dollar innen tirsdag 17. april.

Avellone var også sjefen for Fallout: New Vegas.

I skrivende stund er Brian Fargo og inXile 230 000 dollar, rundt 1,3 millioner norske kroner, unna målet sitt, etter at kronerullingen skjøt fart igjen i helgen. Målet om å få en av sjangerens sanne veteraner inn i prosjektet er altså høyst realistisk.

Som i gamle dager

«Wasteland er et av favorittrollespillene mine gjennom tidene, og da Brian spurte om jeg ville jobbe på oppfølgeren så hoppet jeg i det. Jeg har jobbet på Fallout 2 og Fallout: New Vegas, så å få jobbe med den åndelige forgjengeren til serien er en ære» erklærer Avellone i den offisielle pressemeldingen.

Den tidligere Interplay-eieren Brian Fargo er hakket mindre ydmyk:

«Min historie med Obsidian-gutta går tilbake til tiden da Iinterplay eide Black Isle Studios. Sammen skapte vi noen av tidenes beste rollespill, fra de to første Fallout-ene til Icewind Dale og Planescape: Torment. Det er flott at vi nå har sjansen til å gjenforenes på et slikt prosjekt».

At Fargo nå kan samle et helt unikt utviklingslag er det likevel ingen tvil om. Obsidian skal stå klare til å bistå med massiv kompetanse og verktøyene som har skapt spill som Knights of the Old Republic II og Neverwinter Nights 2. Det vites ikke om Fallout-skaperen Tim Cain, som slo følge med den gamle gjengen sin i fjor, bidrar til Wasteland 2.

Turbulente tider

Obsidian Entertainment har selv vurdert å finansiere et prosjekt med Kickstarter, men er i skrivende stund fullt opptatte med å ferdigstille Wheel of Time-rollespillet og et nytt South Park-spill, i tillegg til å tekkes betydelige økonomiske problemer.

InXile har for sin del ikke stort annet på vei enn Wasteland 2, i det minste ikke offisielt, etter at deres forrige storspill Hunted: The Demon's Forge slet med å overbevise forbrukerne. De slapp også retrohyllesten Choplifter HD tidligere i år.

Les også: – Ingen utviklere nekte å fikser spillfeil
Les også: Planescape Torment er relansert

Siste fra forsiden