Playerunknown's Battlegrounds' neste brett legger kampene til storbyen

Utvikleren har vist frem mer av skytespillets planlagte ørkenbrett.

Brendan «Playerunknown» Greene

Brendan «Playerunknown» Greene – mannen bak årets spillfenomen – tok turen til Gamescom denne uken, for å dele sine erfaringer fra arbeidet med Playerunknown's Battlegrounds.

Playerunknown's Battlegrounds' neste brett har en større by.
Brendan «Playerunknown» Greene

Spillsjefen benyttet også anledningen til å snakke om veien fremover, og ga oss blant annet vår første ordentlige kikk på skytespillets planlagte ørkenbrett. Et bilde av brettet – som du kan se i sin helhet til høyre – viser en langt større by enn det vi har sett i spillet så langt.

Kamp i bygatene

Med langt flere bygninger, inkludert noen boligblokker på over ti etasjer, ser brettet ut til å by på mer lukkede kamper i mindre skala. Med langt flere vinkler for spillere å dekke blir det mer risikabelt å bevege seg i gatene, men her er det også utallige steder å gjemme seg.

Hvordan utvikler Bluehole planlegger å balansere brettet, for å unngå at folk bare blir sittende på ett sted, kan bli interessant å se. Dersom sirkelen for eksempel lander på én av høyblokkene kan man potensielt ha ti spillere som sitter i hver sin etasje, uten et stort insentiv til å flytte på seg.

Bluehole har tidligere vist frem planen for det nye brettet.
Bluehole

Kamper vil selvfølgelig også foregå på brettets mer åpne områder, men trolig vil spillere lokkes inn mot byen i håp om å sikre seg bedre utstyr.

Varmt hvetebrød

Siden Early Access-lanseringen i mars i år har Playerunknown's Battlegrounds vokst seg mer og mer populært. Ifølge statistikk hentet fra nettstedet Steam Spy bikket salgstallene nylig åtte millioner, og med en topp på over 700 000 samtidige spillere har fenomenet til og med overgått Counter-Strike: Global Offensive, og ligger kun bak Dota 2 på listene.

Vår skribent var langt fra overbevist da han prøvde spillet i april, men noen måneder senere hadde han fullstendig endret mening:

– I førsteinntrykket mitt gikk jeg hardt ut mot Playerunknown's Battlegrounds på grunn av ytelsen, og sa generelt sett veldig lite positivt om spillet. Ytelsen er dessverre fremdeles udiskutabelt elendig. Helt håpløs, faktisk. Men jeg bryr meg ikke. Det er lenge siden jeg har hatt så mye moro med et spill som Playerunknown's Battlegrounds, og jeg tror aldri jeg har fulstendig endret mening om et spill på dette viset før, skrev Mikkjell Lønning.

Playerunknown's Battlegrounds har mer innhold på vei.
Skytespillet får blant annet en reprisefunksjon »

Siste fra forsiden