PlayStation VR krever at du har PlayStation Camera

Du må kjøpe kameraet i tillegg til VR-brillene.

Du må ha PlayStation Camera for å bruke PlayStation VR.
Sony

Sony ikke var veldig tydelige på at man ha PlayStation Camera for å kunne bruke PlayStation VR da de trakk sløret av prisen på VR-brillene tirsdag kveld. Til både Polygon og GameSpot har spillselskapet nå bekreftet at det er et krav.

Her er alt som er med i PlayStation VR-pakken.
Sony

Tidligere trodde vi at kameraet var valgfritt, men at det skulle hjelpe til med å spore hodebevegelser i større detalj – for eksempel ved å se posisjonen til spilleren, eller ved å oppfatte høydejusteringer.

PlayStation Camera ble lansert samtidig med PlayStation 4 i 2013. Per dags dato er det en håndfull spill og programmer som støtter kameraet – kanskje mest kjent er Playroom som hadde noen utilsiktete bieffekter. Det kan også brukes som webcam til streaming fra konsollen.

For tiden koster et kamera 495 kroner ifølge prisguide.no, noe som altså kommer oppå de om lag 3700 kronene man må ut med for PlayStation VR.

Mange har kameraet fra før

Grunnen til at kameraet ikke kommer som en del av PlayStation VR-pakken er ifølge Sony at mange allerede har kameraet fra før av.

På tide å finne frem disse fra skapet igjen.
Sony

Sonys briller blir de billigste av de store tre som lanseres i 2016. Oculus Rift koster 699 euro og sendes ut fra og med april, mens HTC Vive drar på med 899 euro og begynner også utsendingen i april.

Det er heller ikke med noen kontrollere i PlayStation VR-pakken. Sony satser etter alt å dømme på at PS Move-kontrollere skal være en optimal måte å spille på, men at man skal kunne bruke DualShock 4-kontrollere også.

PlayStation VR lanseres i oktober i år. Brillene har en 5,7-tommers OLED-skjerm med Full-HD-oppløsning på 980x1080 piksler per øye. Bildeoppdateringsfrekvensen kan være både på opp til 120 bilder i sekundet.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Siste fra forsiden