PUBGs vinterkart er lansert

Fallskjermhopping har fått en overhaling og nye kosmetiske gjenstander kan låses opp.

PUBG Corp.

PUBG Corp. rullet denne uken ut det nye vinterkartet til Playerunknown's Battlegrounds på PC. Vikendi, som brettet heter, har tilbragt de siste ukene på spillets testserere, men nå hadde altså tiden kommet for å slippe det ut i det fri.

Slik ble vinterkartet Vikendi til. (Video: PUBG Corp.)

Med sine 36 kvadratkilometer er Vikendi akkurat midt mellom Erangel/Miramar og Sanhok hva størrelse angår. Opplevelsen blir dermed også en balansegang mellom PUBGs tidligere brett, med mer plass til å lande uten at man blir beskutt med én gang, men ikke så stort at man må bruke hele kampen på å løpe etter sirkelen.

I videoen til høyre forklarer PUBG-teamet hvordan de gikk frem for å lage det nyeste brettet. Her snakker utviklerne blant annet om utfordringene med å lage fotspor i snøen, og hvilke endringer til spillestil som spillere kan bli nødt til å adoptere.

Vikendi kommer til PlayStation 4 og Xbox One en gang i januar.

Fallskjermoverhaling

Nå blir det litt annerledes å hoppe i fallskjerm. (Video: PUBG Corp.)

Ved siden av vinterkartet bringer den nyeste PUBG-oppdateringen en stor overhaling av fallskjermhoppingen. Som utvikleren forklarer i videoen til høyre vil dette føre til en forbedring av spillets ytelse, samtidig som prosessen med å komme seg fra flyet og ned på bakken nå skal være mye mer kontrollert.

Holder man inne løpeknappen vil man fly raskere ned mot bakken, mens ved å trykke på knappen for å gå vil man kunne gli over lengre avstander. I tillegg kan man kutte fallskjermen sin manuelt når man nærmer seg bakken for å få et lite forsprang, men kutter man for tidlig tar man skade.

Oppdateringen introduserer diverse mindre endringer, som du kan lese mer om på Steam, samt et nytt Survivor Pass. Passet gir tilgang på nye utfordringer man kan utføre i spillet og diverse kosmetiske gjenstander man kan låse opp. Det koster riktignok noen kroner å sikre seg det, og det er fortsatt mulig å låse opp et begrenset utvalg med gjenstander for de som ikke betaler.

Siste fra forsiden