Ratchet & Clank i ny drakt

Resistance-studioets plattformyndlinger gjør HD-comeback.

Sly Cooper gjorde det, Jak & Daxter trippet taktfast etter – da kunne ikke Ratchet & Clank være noe dårligere. Det er selvsagt snakk om HD-versjoner av kjente og kjære plattformspill fra forrige generasjons hjemmekonsoller, og nå er det Insomniacs duo som får en tilbakekomst.

Sånn ser de ut nå.

I anledning spillseriens tiårsjubileum har Sony valgt å lansere en HD-oppusset utgave av de tre første spillene i serien: kalt Ratchet & Clank, Ratchet & Clank: Going Commando og Ratchet & Clank: Up Your Arsenal. Det hele samles under fanen «The Ratchet and Clank Collection», som utgis 14. mai til PlayStation 3, ifølge Joystiq.

Troféer og flerspiller

Samlepakken eltes sammen av USA-baserte Idol Minds, best kjent for populære Pain, som har samarbeidet tett med originalutviklerne om å ta historiene om roboten og den lodne kompisen hans til HD-oppløsning. De har også inkludert støtte for stereoskopisk 3D og troféer.

Artig nok skal de også flette inn nettspilling i Up Your Arsenal, en tjeneste som i utgangspunktet forutsatte at du hadde en nettverkasadapter til PlayStation 2-en din. Det bør for øvrig nevnes at amerikanerne ikke får leke med den nye, finpolerte versjonen av Ratchet & Clank før i høst, til gjengjeld skal de da få litt ekstra snop å kose seg med. Vi vet ikke hva.

Det foreløpig seneste spillet i serien kom i fjor, hét All 4 One og var samarbeidsorientert. Vår anmelder kunne ha greid seg godt uten.

Siste fra forsiden