– Reckoning får en oppfølger

Kingdoms of Amalur skal ha blitt inspirert av et skuffende EverQuest 2.

I helgen debuterte 38 Studios som spillutgiver, og Kingdoms of Amalur: Reckoning har vist seg å være en fantastisk start på året for de med en tilbøyelighet til action-rollespill. Spillstudioets ambisjoner stopper slettes ikke der.

Reckoning har vært en fantastisk debut for 38 Studios.

Studioeier og tidligere baseballstjerne Curt Schilling gjorde nylig en opptreden på det velkjente TV-programmet Late Night With Jimmy Fallon, hvor han bekreftet at Reckoning får en oppfølger, skriver Gamespot.

Prosjektet er fortsatt ikke offisielt annonsert, og det er uvisst om utgiver EA også skal være med på spill nummer to. Den Rhode Island-baserte utviklere burde likevel ha arbeidskraften i orden, ettersom de nettopp passerte 400 ansatte.

Hentet veteraner

Vi vet allerede at det jobbes på spreng med et massivt nettrollespill i samme univers som action-rollespillet. Det har kodenavnet Project Copernicus, og skal la deg slåss mot en del av monstrene fra Reckoning.

MMO-et var egentlig utgangspunktet for hele Amalur-historien, som spenner over 10 000 år og er utformet av den velkjente fantasy-forfatteren R.A. Salvatore. Etter hvert har det vist seg at ballen begynte å trille fordi Schilling var så skuffet over EverQuest 2, som nevnt i et intervju med CBS Sports

Faktisk skal han ha spilt det med en gjeng av utviklerne fra Sony, og da han spøket om å lage sitt eget spillselskap så svarte de at de gjerne ble med. Resten er historie, og siden den gang har 38 Studios snappet opp en hel rekke veteraner fra noen av de største spillene i sjangeren, samt strategistudioet Big Huge Games, som hjalp til på Reckoning.

Baseballkjendisen har planer om å gjøre bedriften til en mastodont med mange milliarder dollars omsetning, så får vi se om han gjør det like bra i spillbransjen som på idrettsarenaen.

Siste fra forsiden