Resident Evil 7 har en kreativ løsning for plassmangel på Nintendo Switch

Kommer til konsollen gjennom skyen.

Capcoms seneste innslag i skrekkserien Resident Evil har allerede vært ute en stund til Windows, PlayStation 4 og Xbox One, og nå tilgodeses Switch-eiere også – men ikke på den måten man skulle tro.

Som blant andre Polygon melder har Capcoms japanske avdeling nemlig kunngjort en nettsky-basert versjon av Resident Evil 7 til Nintendo Switch. Lanseringen skjer i Japan den 24. mai, og i skrivende stund har kun den japanske versjonen blitt kunngjort. En trailer ser du øverst.

Skyversjonen av spillet lar deg altså strømme spillet til Switch-konsollen fra en ekstern server hvor spillet ligger lagret, uten at du trenger å laste ned spillet på maskinen. Man trenger imidlertid en applikasjon som kan lastes ned gratis fra eShop og som tar opp 45 MB med plass.

Godt mottatt skrekkspill

Capcom

Tjenesten blir naturlig nok ikke gratis, men koster relativt uskyldige 2000 yen i Japan, cirka 150 kroner, for en 180-dagers «billett».

Den skybaserte Switch-versjonen av Resident Evil 7 skal ifølge Capcom gi spillerne den samme opplevelsen som på de øvrige plattformene, og vil inkludere alt ekstrainnhold som er sluppet til spillet hittil. Man kan også spille i alle de forskjellige Switch-modusene.

Som sagt har Capcom ennå ikke sagt noe om en tilsvarende tjeneste utenfor Japan, men det er ikke utenkelig at den skal testes ut i Japan først og eventuelt slippes i andre regioner om tilbudet viser seg å bli populært.

Resident Evil 7 ble meget godt mottatt da det kom ut på begynnelsen av fjoråret, og her på verket klasket anmelderen til med hele 9 av 10 poeng i sin anmeldelse.

Regissøren av Resident Evil-filmene skal nå lage Monster Hunter-film »

Siste fra forsiden