Risen 2 bremses til konsoller

PC-spillere trekker det lengste strået for en gangs skyld.

I et rollespillklima dominert av postapokalypse, erketypisk science-fiction og enda mer typisk fantasy, har Risen 2: Dark Waters hatt kurs mot mer spennende farvann. Oppfølgeren til det fryktelig solide Piranha Bytes-spillet fra 2009 velger nemlig seilskuter og sjørøvere som hovedtema.

Rollespillet ser ut til å bli fryktelig pent.

Windows-spillere kan sette seil allerede 27. april, noe vi egentlig har visst en stund. Nå har det kommet frem at Xbox 360- og PlayStation 3-versjonene holdes tilbake til 25. mai, skriver Eurogamer.

Utgiver Deep Silver har ikke oppgitt noen entydig årsak til utsettelsen, men utvikler Piranha Bytes har tradisjonelt sett fokusert på PC-utvikling, og en mulig grunn kan rett og slett være komplikasjoner med overføringsarbeidet fra hovedutgaven.

Gode skussmål

Vi har sett på Risen 2 flere ganger, og da vår journalist Mikael snuste på det under E3-messen i fjor erklærte han at: «Dette er et av de peneste PC-spillene jeg noensinne har sett, og enkelte steder i miljøet er nesten rørende vakre. Men spillet har mer å by på. Kampene virker spennende, dynamiske og varierte.».

Så det skal visst være litt å se frem til.

Piranha Bytes er nok forresten aller mest kjent for rollespillene i den hyllede Gothic-serien, en lisens som for øyeblikket hviler hos utgiver JoWood og utvikler Spellbound med labert hell. Ryktene går likevel om at Gothic kan vende hjem til tyskerne igjen.

Siste fra forsiden