Risen 2 bremses til konsoller

Risen 2 bremses til konsoller

PC-spillere trekker det lengste strået for en gangs skyld.

I et rollespillklima dominert av postapokalypse, erketypisk science-fiction og enda mer typisk fantasy, har Risen 2: Dark Waters hatt kurs mot mer spennende farvann. Oppfølgeren til det fryktelig solide Piranha Bytes-spillet fra 2009 velger nemlig seilskuter og sjørøvere som hovedtema.

Rollespillet ser ut til å bli fryktelig pent.
Rollespillet ser ut til å bli fryktelig pent.

Windows-spillere kan sette seil allerede 27. april, noe vi egentlig har visst en stund. Nå har det kommet frem at Xbox 360- og PlayStation 3-versjonene holdes tilbake til 25. mai, skriver Eurogamer.

Utgiver Deep Silver har ikke oppgitt noen entydig årsak til utsettelsen, men utvikler Piranha Bytes har tradisjonelt sett fokusert på PC-utvikling, og en mulig grunn kan rett og slett være komplikasjoner med overføringsarbeidet fra hovedutgaven.

Gode skussmål

Vi har sett på Risen 2 flere ganger, og da vår journalist Mikael snuste på det under E3-messen i fjor erklærte han at: «Dette er et av de peneste PC-spillene jeg noensinne har sett, og enkelte steder i miljøet er nesten rørende vakre. Men spillet har mer å by på. Kampene virker spennende, dynamiske og varierte.».

Så det skal visst være litt å se frem til.

Piranha Bytes er nok forresten aller mest kjent for rollespillene i den hyllede Gothic-serien, en lisens som for øyeblikket hviler hos utgiver JoWood og utvikler Spellbound med labert hell. Ryktene går likevel om at Gothic kan vende hjem til tyskerne igjen.

Kommentarer (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen