Rock Band-studio vant storutbetaling

Viacom er dømt til å betale Harmonix flere milliarder kroner.

For to år siden fikk musikkspillutvikleren Harmonix hjelp av uavhengige investorer til å kjøpe seg ut av mediegiganten Viacom. De ville stå på egne ben, og i løsrivelsen oppstod det problemer.

Rock Band 3.

Viacom mente at spillstudioet skyldte dem store summer i utbetalte bonuser, og forsøkte å kreve inn nesten 800 millioner norske kroner. Harmonix svarte for sin del med å kreve hele 700 millioner dollar, nærmere fire milliarder kroner, fordi de mente at Viacom har snytt dem for potensielle inntekter. Denne tvisten har de nå vunnet, ifølge LA Times (via Gamespot).

Snytt for store avtaler

Resultatet er at en privat domstol har dømt Viacom til å betale Harmonix 2,2 milliarder norske kroner. Det skal blant annet være resultatet av at medieselskapet allierte seg med EA om svært lukrative annonser i stedet for å la spillstudioet forhandle om en ny utgivelsesavtale. Noe som må kunne sies å ha kostet dem dyrt.

Rock Band-studioet har tidligere vunnet 150 millioner dollar i utbetalinger fra sine tidligere eiere, og alt tilsier at de går en økonomisk behagelig tid i møte. Deres siste spillutgivelse var Rock Band 3, som kom i 2010.

Les også: Rock Band tar en pause
Les også: Rock Band skal tolkes på ny

Siste fra forsiden