Rockstar-ansatte jobbet 100-timers uker på Red Dead Redemption 2

– Frivillig, sier Rockstar-grunnleggeren.

Rockstar

Red Dead Redemption 2 er nå rett rundt hjørnet, og nå har vi fått enda et lite knippe opplysninger om spillet via et intervju med nettstedet Vulture (via GameSpot).

I intervjuet forteller kreativ sjef hos Rockstar Games og medgrunnlegger av studioet Dan Houser blant annet om de harde arbeidskårene for å få spillet ferdig.

– Vi arbeidet 100-timers uker flere ganger i løpet av 2018, kunne Houser røpe. I intervjuet kom det også frem at spillet inneholder blant annet 300 000 animasjoner og over 500 000 linjer med dialog.

– Frivillig innsats

Rockstar

Etter avsløringen om de lange ukene var det mange som la ut til dels sterke reaksjoner på Internett, og i en uttalelse sendt til blant andre Variety i etterkant av Vulture-intervjuet kom han med en presisering.

– Etter å ha jobbet med spillet i syv år hadde senior-teamet, som består av fire personer inkludert meg selv, tre uker med intenst arbeid mens vi ferdigstilte alt sammen, sa Rockstar-grunnleggeren.

– Vi forventer åpenbart ikke at andre jobber på denne måten. På tvers av hele selskapet har vi noen senior-ansatte som jobber veldig hardt simpelthen fordi de er lidenskapelige overfor et prosjekt. [...] Men den ekstra innsatsen er et valg, la Houser til.

Rundt 65 timer langt

Av andre opplysninger som kom frem i intervjuet skal 700 stemmeskuespillere ha bidratt til spillet. Manuset til hovedhistorien alene var på 2000 sider, og 1200 skuespillere skal ha bidratt til «motion capture»-arbeidet.

Ifølge Vulture-artikkelen vil lengden på Red Dead Redemption ligge på rundt 65 timer, men dette er formodentlig svært avhengig av personlig spillestil, som GameSpot påpeker.

Red Dead Redemption 2 slippes til Xbox One og PlayStation 4 26. oktober. Av øvrige opplysninger om spillet som har dukket opp den siste tiden vet vi at spillet byr på 200 unike dyrearter, og at det krever en rekordstor installasjon på PlayStation 4. Ikke minst er en omfattende flerspillerdel på plass.

Les også: Den seneste Red Dead Redemption 2-traileren viser mer av hva du kan gjøre i spillet »

Siste fra forsiden