Sambafotballen nærmer seg

Datoen er boltet for FIFA Streets tilbakekomst.

Mange nyter den taktiske kjerningen i FIFA-spillene, hvor 22 digitale idrettsutøvere bruker sklitaklinger, stikkpasninger og dundrende langskudd til å ta overhånd. Andre setter pris på en mer kompakt og hektisk affære, hvor dribleferdigheter og finesse er viktigere enn noe annet. Det er der FIFA Street kommer inn i bildet.

Vippeti vippeti vipp.

Serien har hatt pause siden 2008, og nå har vi fått nyss i at den anmeldte tilbakekomsten skjer 13. mars til PlayStation 3 og Xbox 360. Kilden vår er Eurogamer.

Det er ingen kløner i FIFA Street. I stedet tar man turen ned til gateplan hvor alle er driblestjerner, og fokuset er på kjappe flikk flakk-spill, imponerende finter og kreative forseringer. Spillet har over dobbelt så mange individuelle triks som FIFA 12, og tar deg med til gatearenaer i byer som RIo De Janeiro og Amsterdam.

Vår vandrende ballfantast Marius Jentoftsen tok en titt på FIFA Street i høst. Han beskriver det som en ny vri på sporten vi alle elsker, uten at det ser ut til å bli verken rakettvitenskap eller Guds gave til fotballspillene.

Siste fra forsiden