– Sexy jenterustninger er livsfarlige

Vi har vel alle stusset over bekledningen til visse fantasy-heltinner.

Det er kanskje ikke funksjonalitet og ren beskyttelse fantasy-tegnere og spillskapere tenker på når de designer kvinnelige krigere i bikinilignende stålrustninger med bar mage og dype utringninger. Mange har nok rynket på nesa over det snodige fenomenet, og det viser seg å være enda farligere enn hva dekningsgraden tilsier.

Ikke veldig effektivt, skal vi tro rustningesmeden. (Bilde: Ryan Consell)

En rustningemaker, (via Kotaku) som selv har laget sexy damerustning, sier at flere av disse variantene leder piler og sverdstikk rett inn i hjertet på bæreren.

– Platerustning ser ut som den gjør ut av nødvendighet. Det er den beste løsningen smedene kunne komme opp med for å balansere mobilitet med beskyttelse. Ingen var nakne under rustningen sin, de hadde tonnevis av polstring for å absorbere energi av slag. Det betyr at forskjellen mellom kvinnelig og mannlig rustning er relativt ubetydelig, ettersom du har visket ut bærerens figur, skriver Ryan Consell, også kjent som Jabberwock, i bloggen sin.

Han har selv laget en slik kontroversiell platerustning for en kvinnelig kunde, som du kan se til høyre. Han er visst bekymret for at hun skal falle og knekke brystbeinet, men sier at det likevel er av betydning at hun føler seg sexy og tøff samtidig. Ifølge Jabberwock burde spillskapere lære mindre av World of Warcraft-figurenes spinkle bekledning, og mer av Mass Effects rustninger.

Så gjenstår det å se om spillskaperne tar denne kritikken til seg, eller om de fortsetter i det samme gamle sporet.

Hva synes du er det verste eksempelet på en dårlig kvinnelig rustning? Diskutér saken i kommentarfeltet under!

Les også: Sniktitt: World of Warcraft: Mists of Pandaria
Les også: Sniktitt: Mass Effect 3

Siste fra forsiden