Sid Meier-klassikere på Steam

Koloniser amerika, bli fryktløs sjørøver eller høyteknologisk spion.

Retroism

Retroism er en ny utgiver dannet av Tommo og Night Dive Studios. Utgiverens mål skal være å lansere klassikere på ulike distribusjonskanaler, og de har startet med en trio fra Civilization-skaperen Sid Meier.

Sjekker du Steam kan du nemlig kjøpe Sid Meier's Colonization, Sid Meier's Covert Action og Pirates! Gold Plus.

Sid Meier's Colonization.

Tre klassikere fra PC-ens gullalder

Colonization ble presentert som en slags oppfølger til Civilization, og i det spillet er målet å kolonisere Amerika. Når du så har fått stablet opp en velfungerende koloni må du forsøke å bygge opp under patriotismen, og til slutt erklære uavhengighet.

Men kolonimakten du forsøker å løsrive deg fra godtar selvsagt ikke erklæringen din, så før du kan innkassere seieren må du forsvare den nye nasjonen i krig.

Pirates! Gold Plus.

Pirates! Gold Plus er en nyversjon av Sid Meier's Pirates, et av de første åpen verden-spillene. Men nyversjonen er i seg selv fra tidlig på nittitallet, så ikke forvent moderne grafikk.

Spillet dreier seg om å reise rundt i Karibien, og drive lovlig eller ulovlig sjørøvervirksomhet (avhengig av om du har en stormakt i ryggen eller ikke) for å tjene penger og opparbeide deg nok makt til å redde familien din.

Covert Action. (bilde: Retroism)

Sist ut er Covert Action, en litt mer ukjent sak som dreier seg om å være spion. Dette er en sjangerblanding med hjernetrim, action og strategi, der du må reise verden rundt for å løse ulike saker.

I en pressemelding skriver Retroism at de vil lansere spillene sine på et bredt spekter av nettbutikker, inkludert GOG. Der har disse spillene vært tilgjengelige en stund, takket være en eldre avtale med den tidligere lisenseieren Atari.

GOG har også en mengde andre spill som Retroism nå har overtatt rettighetene til, og forhåpentligvis vil også disse finne veien til Steam etter hvert.

Retroism-partner Night Dive Studios har blant annet stått for nylanseringen av System Shock 2, et spill du absolutt bør teste.

Siste fra forsiden