Keiichiro Toyama - Bokeh Game Studio

Silent Hill-skaperen forlater Sony for å starte eget spillstudio

Silent Hill-pappa Keiichiro Toyama har gått ut på egenhånd for å starte et nytt spillstudio, kalt Bokeh Game Studio. Det kunngjorde han selv denne uken, med en video som du kan se over.

Fra venstre: Junya Okura, Keiichiro Toyama og Kazunobu Sato.
Bokeh Game Studio

Toyama er best kjent for å ha skapt det første Silent Hill-spillet i 1999, før han forlot Konami til fordel for Sony Japan. Hos PlayStation-makeren jobbet han som regissør, designer og forfatter på både Siren: Blood Curse og Gravity Rush-serien.

Til tross for et godt samarbeid med Sony følte Toyama at han trengte en forandring for å oppnå sine egne ambisjoner.

– Den globale spillbransjen har endret seg lynraskt og fortsetter å endre seg hele tiden. Etter å ha vært med på dette kjøret dag ut og dag inn har jeg følt at det har blitt nødvendig med omfattende endringer for å nå mine egne ambisjoner. Det er derfor jeg har besluttet å bli uavhengig, sier Toyama i et intervju med Famitsu (Via Gematsu).

Første spillet blir et actioneventyr

I Bokeh har Toyama fått med seg to andre veteraner innen japansk spillutvikling. Kazunobu Sato har blant annet erfaring som produsent på The Last Guardian, mens Junya Okura jobbet sammen med Toyama på Gravity Rush.

Akkurat hva trioen har planlagt holder de foreløpig hemmelig. Til Famitsu bekreftet Toyama imidlertid at arbeidet er i gang med det første spillet på agendaen. Det skal bli et helt nytt actioneventyr, som kommer til «forskjellige plattformer».

LES OGSÅ: Warcraft- og StarCraft-utviklere starter nytt spillstudio »

Siste fra forsiden