Skateklassikere pusses opp neste år

Tony Hawk's Pro Skater 1 og 2 kommer i HD til sommeren.

Det gikk mange år før Tony Hawk's Pro Skater-seriens hegemoni blant skateboardspill i 3D ble utfordret. Utvikler Neversoft traff særlig blink med de tre første spillene i serien, som hylles som klassikere den dag i dag.

Et av de bekreftede brettene.

Snart får også nye spillere sjansen til å oppleve de hurtige og kreative skatespillene, som først og fremst ble utviklet til PlayStation. Under helgens Spike VGA-kåring erklærte Tony Hawk selv at Tony Hawk's Pro Skater 1 og 2 utgis i en samlet HD-versjon neste sommer, ifølge Joystiq.

Serien vakler

Tony Hawk's Pro Skater HD blander det utgiver Activision mener er de beste brettene fra de to spillene og gir grafikken noen runder med malingsrullen så den blir mer tidsriktig. De eneste bekreftede brettene så langt er School og Downhill. Alt annet skal være ved like, inkludert styringen og komboene.

Spillet skal utgis til «digitale plattformer», noe vi velger å tolke som Windows, Xbox Live Arcade og PlayStation Store. Prisen blir på rundt hundrelappen. Det vites ikke om spillene kommer med sine opprinnelige, ikoniske lydspor. En smakebit på spillet kan du se i videoen nederst på siden.

De siste årene har det ikke gått så bra med spillene som låner navnet fra verdens mest kjente skateboarder. De overambisiøse simulatorspillene Tony Hawk's RIDE og SHRED fungerte særs dårlig, og fikk Activision til å erklære serien død. I senere tid har de dementert akkurat det, men det er ingen tvil om at hjertestarteren er mer nødvendig enn noen gang.

Les også: Nytt Tony Hawk i 2012?
Les også: Tony Hawk-studio rakner

Illustrasjonsbildet er et utsnitt av omslaget til Tony Hawk's Pro Skater 2.

Teaser.

Siste fra forsiden