Slik blir Skyrims beinharde overlevelsesmodus

Bethesda har laget en mod som gjør figuren din både kald og sulten.

Bethesda

Om du fremdeles spiller Skyrim og synes spillet ikke lenger har utfordringer bringer Bethesda nå interessante nyheter. Utvikleren har nemlig kunngjort en ny mod som gjør spillet vesentlig vanskeligere.

De snøfylte områdene i Skyrim vil føre til at du begynner å fryse.
Bethesda

Moden gir Skyrim en ny overlevelsesmodus og er altså er utviklet av Bethesda selv, som skal lansere den via studioets egen modifikasjonsplattform Creation Club. Den skal allerede være tilgjengelig for betatesting på Steam.

Den nye overlevelsesmodusen byr på flere nye elementer som hever utfordringsnivået betraktelig. Blant annet vil figuren din over tid rammes av sult dersom du ikke får i deg mat regelmessig, som innebærer at utholdenheten settes ned, samt at både sniking, angrep og bruk av skjold blir mindre effektivt.

Helseskadelig kulde

I tillegg til du også rammes av utmattelse hvis du ikke sover i en seng med jevne mellomrom, og om dette skjer påvirkes magi-egenskapene dine i negativ retning. Blant annet vil din totale magikapasitet settes ned, samt at miksturer vil bli mindre effektive.

Den nye modusen vil utsette figuren din for lammende sult om du ikke spiser regelmessig.
Bethesda

Ikke minst vil den nye overlevelsesmodusen dele hele kartet inn i regioner med ulike temperaturer, hvorav de kalde, snøfylte områdene vil redusere helsen din og redusere bevegeligheten. For å kompensere for dette må man stå nær et bål, spise varm suppe eller kle deg i varmende klær eller rustninger.

Blant andre elementer som skal gjøre livet i Skyrim surere i den nye modusen er en sterkt redusert bærekapasitet, mer alvorlige sykdommer man kan smittes av og helse som ikke lenger automatisk gjenopprettes. Den nye moden skal slippes til PlayStation 4 og Xbox One tidlig neste måned og er altså allerede tilgjengelig i beta på PC. Det er uvisst når den endelige PC-versjonen slippes.

Bethesdas Creation Club-fremstøt har fått mye kritikk: Gamers egen kommentator har også sterke meninger om ordningen »

Siste fra forsiden